Завтра у Києві – старт міжнародної «Велогонки Миру»

«Велогонкою Миру» відкривається серія міжнародних гонок Race Horizon Park 2018.

Запрошуємо усіх на старт міжнародної «Велогонки Миру» (Race for Peace), який відбудеться 1 червня, о 12.00 за адресою вулиця Академіка Глушкова, 10 (біля Київського іподрому).

170 спортсменів з 10 країн світу вже сьомий раз поспіль, змагатимуться на вулицях столиці та передмістя за київський подіум.

Лише один день відділяє нас від головної велоподії України. З нами – 27 команд з 10 країн світу, серед яких Білорусь, Данія, Італія, Іспанія, Казахстан, Кіпр, Норвегія, Польща, Чехія і звичайно ж – Україна!

В рамках міжнародної велогонки Race Horizon Park на Хрещатику з екстримальною шоу-програмою виступить триразовий чемпіон України з велотріалу Владислав Крат. Спортсмен продемонструє майстерне володіння велосипедом в спеціальній фан-зоні для уболівальників і глядачів. Буде гаряче.

До речі. Оргкомітет гонки Race Horizon Park і Федерація велоспорту України в 2018 році об’єднали зусилля в популяризації “Мастерс” і ветеранського спорту, як результат – введення до програми змагань Race Horizon Park 2018 двох гонок в категорії Мастерс, які пройдуть 2 і 3 червня.

Голова оргкомітету Race Horizon Park, президент Федерації велосипедного спорту України Олександр Башенко сказав: «Ми і в минулі роки, розуміючи важливість для спортсменів, які перейшли в старші вікові групи, участь в гонках високого класу, включали «Masters» до змагань Race Horizon Park. В цьому році ми проводимо дві абсолютно різні гонки для «Мастерс»: в суботу пелотон гонки «Masters» стартує на Хрещатику і проїде по тій же трасі, де буде змагатися еліта, з різницею лише в довжині дистанції, у «Masters» вона складе 57 кілометрів (еліта їде 133 кілометри ); в неділю ми стартуємо від будівлі бізнес-центру Horizon Park, і там вже у кожній віковій категорії буде своя дистанція – максимальна довжина траси складе 96 кілометрів».

За міжнародними правилами, заявитися для участі в гонці «Masters» може кожен, хто сам відносить себе до цієї категорії гонщиків. Але зазаивчай беруть участь підготовлені спортсмени, так як траси «Masters» на Race Horizon Park вимагають від спортсмена професіоналізму в проходженні складного рельєфу. Отож видовищність гонки і конкуренція за подіум учасникам і вболівальникам гарантована.

Умови участі спортсменів і ветеранів велоспорту в гонках «Masters» в ході Race Horizon Park 2018 ми попросили прокоментувати генерального директора Федерації велосипедного спорту України, Олега Ярошенко:

«У цьому році ми хочемо надати масштабність велосипедного спорту. Сьогодні робимо певні кроки для втілення цієї ідеї, і проведення двох гонок «Masters»наталяв рамках гонок Race Horizon Park покликані допомогти в досягненні цієї мети. Це прекрасна можливість заявити про себе і нам, як організаторам, і гонщикам.. При цьому ми хочемо, щоб участь в гонці змогли прийняти всі, кому це цікаво, і передбачили все для зручності та безпеки спортсменів».

Суддівську бригаду з шести суддів, які будуть обслуговувати гонки «Masters», очолить суддя національної категорії Наталія П’янковська. Для реєстрації точного часу перетину фінішної прямої буде використовуватися фотофініш, отож організатори передбачили всі деталі для того, щоб всі змагання Race Horizon Park 2018 пройшли на найвищому професійному рівні.

Нагадаємо, за три дні гонки відбудеться п’ять чоловічих стартів і два жіночих: в п’ятницю, 1 червня, в селищі Чабани пройде чоловіча гонка Horizon Park Race for Peace; в суботу, 2 червня о 8-й ранку від КМДА стартують чоловіки, які змагаються в категорії «Masters»; о 10-45 на маршрут відправляться жіночі команди в Horizon Park Women Challenge.

По тій же трасі з 14.00 проїде чоловічий колектив гонщиків, які поборються за подіум в Horizon Park Race Maidan. У заключний день змагань, 3 червня, о 9-й ранку від бізнес-центру Horizon Park стартують гонщики різних врозрастних груп в «Masters»; об 11-30 на тій же локації відбудеться початок гонки Horizon Park Classic. В цей час пелотон жіночої гонки VR Women ITT проїде дистанцію в селі Сухолуччя Вишгородського району.

Інф. Race Horizon Park

Фото Олексія ІВАНОВА

На цю тему читайте також

Стали відомі програма та маршрути престижної велогонки Race Horizon Park 2018

Президент Федерації велоспорту Олександр Башенко: “Відомі команди упевнені у високому рівні організації гонки Race Horizon Park-2018”

Міжнародна велогонка Race Horizon Park розширює географію

Велогонка Race Horizon Park: надійшли заявки з Польщі, Узбекистану, Данії…

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *