Велоперегони в Берліні. Молодці, українці!

На чемпіонаті Європи з велоперегонів на треку в Німеччині українські спортсмени показали високий клас, а тому цілком закономірно піднялися на п’єдестал пошани.

Федерація велоспорту України привітала Тетяну Клімченко, Любов Басову й Андрія Винокурова з успішними виступами на спортивній арені в Берліні, побажавши подальших перемог.

Львів’янка Тетяна Клімченко завоювала срібну медаль в гонці скретч серед жінок. Приємно, що спортсменка вже змушувала говорити про себе світову спортивну спільноту. Зокрема, в лютому 2017 року в Лос-Анджелесі (США) вона взяла участь у четвертому підсумковому етапі Кубка світу з трекових велоперегонів. На американському треку Клімченко тоді здобула перемогу в гонці «скретч» (дистанція 10 км) серед жінок.

Пані Тетяна представляє львівську велошколу. Закінчила Львівсьий державний університет фізичної культури (кафедра стрільби та технічних видів спорту). Вона – вихованка заслуженого тренера України Ореста Тичка та В’ячеслава Рудька, зазначає сайт університету.

В Берліні Клімченко «поступилася лише Tріне Шмідт з Данії, обігнавши, в свою чергу, росіянку Євгенію Аугустінас.

Нагорода Клімченко стала другою для збірної України на Євро-2017 в Берліні… У перший день змагань в столиці Німеччини, 19-го жовтня, студент четвертого курсу факультету спорту Львівського державного університету фізичної культури Роман Гладиш завоював “бронзу” в чоловічому скретчі».

Стала успішною берлінська арена ще для однієї велосипедистки – уславленої Любові Басової, заслуженого майстра спорту, десятикратної чемпіонки Європи, срібної призерки чемпіонату світу, учасниці двох Олімпійських ігор.  У пані Люби –  бронзова медаль. Цю нагороду вона виборола у дисципліні кейрин. Тренер – Сергій Базін.

Про Любов Басову «Український репортер» розповідав  ТУТ

Порадував своїм виступом на змаганнях у Берліні ще один український велосипедист – Андрій Винокуров. Він – бронзовий призер чемпіонату Європи.

Як зазначає Федерація велоспорту України, Андрій є «вихованцем Олени Голубєвої,  “бронзу” виборов у дисципліні кейрін серед чоловіків».

А на чемпіонську сходинку п’єдесталу пошани піднявся німець Максиміліан Леві.

Про Андрія Винокурова відомо, що він представляє Харківщину. Цьогоріч у Лос-Анджелесі став володарем Кубка світу в чоловічому спринті. Це вже друга його перемога на Кубку світу. В сезоні 2004-2005 років, на світовій першості, він переміг у загальному заліку в дисципліні кейрин.

«Український репортер» вітає спортсменів з успішними виступами на чемпіонаті світу й зичить нових блискучих перемог на світових аренах!

Фото зі сторінки Федерації велоспорту України

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *