Стали відомі програма та маршрути престижної велогонки Race Horizon Park 2018

Міжнародна велогонка “Race Horizon Park 2018” категорії 1.2 UCI, яка традиційно проходить в День Києва, відбудеться з 1 по 3 червня.

Новинкою змагань стане місце старту – гонщики на своїх «залізних конях» вирушать на перший маршрут з проспекту Академіка Глушкова, 10.

«Race Horizon Park є традиційною на День Києва, це -найважливіший спортивний захід в програмі святкових подій. Саме тому урочисте відкриття змагань повинно проходити в місті. Щоб і вболівальники, і глядачі могли насолодитися спортивною боротьбою, оцінити весь масштаб велосвята і широку географію команд-учасниць, які приїжджають до Києва з усього світу», – розповів голова організаційного комітету “Race Horizon Park”, президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

Раніше маршрут п’ятничної велогонки Horizon Park Race for Peace проходив в селищі Чабани. Цього року там відбудеться тільки спортивна частина змагань. В цілому ж програма “Race Horizon Park” – це 5 окремих міжнародних велогонок: три чоловічі (Horizon Park Race for Peace, Horizon Park Race Maidan, Horizon Park Classic) та дві жіночі (Horizon Park Women Challenge і VR Women ITT).

Про участь у велогонці заявили 18 чоловічих і 8 жіночих команд з 13 країн. Змагатися за медалі будуть кращі спортсмени з Ізраїлю, Чехії, Польщі, Білорусі, Узбекистану, Угорщини, Данії, Норвегії, Казахстану, Іспанії, Кіпру, Азербайджану та України.

У пелотоні чоловічих змагань можна буде побачити: постійних учасників – польську команду Wibatech Merx 7R; переможців Race Horizon Park Maidan-2017 датчан AURA Energi-CK Aarhus, амбітних велогонщиків з команди Казахстану Vino-Astana Motors, їхніх земляків – континентальну команду Apple-Team. Вже знають траси київської велогонки спортсмени з азербайджанської команди Synergy Baku Cycling Project; вперше братиме участь команда KUOTA з Іспанії; два колективи представлять білоруську школу велоспорту – Minsk Cycling Team і RCOP Belarus NK U-23; вперше змагатимуться тут також гості з Норвегії Green Cycling Norway, угорська Kőbánya Cycling Team, Tashkent Cуcling Team з Узбекистану; Кіпр представить Cyprus National Team; Будуть і українські учасники з національної збірної – Lviv Cycling Team, Ternopil Region, Dynamo Palmyra Cycling Team і Nikolaev TSOP.

У жінок боротися за п’єдестал будуть: Team Dukla Praha (Чехія), Team BePink (&&&), білоруська національна збірна, Dynamo Racing Team (Ізраїль), Mix team (&&&&) і українські команди – національна збірна, Веломан Екстрім, Миколаїв.

Отже, в п’ятницю, 1 червня, після урочистого відкриття гонки пелотон відправиться в селище Чабани, де пройде чоловіча гонка Horizon Park Race for Peace, довжина дистанції якої складе 159,6 км, 19 кіл по маршруту вул. Кірова, вул. Машинобудівників, вул. Шевченко, вул. Кругліцька, вул. Витянская, вул. Садова, Велотрек.

У суботу, 2 червня, змагання відкриє чоловіча гонка в категорії Мастерс – о 8-й ранку гонщики стартують від КМДА і подолають дистанцію в 76 км, після чого о 10-45 на маршрут за медалями відправляться жіночі команди (Horizon Park Women Challenge). П’ять кіл загальною довжиною траси 94 км проїдуть гонщиці за маршрутом: вул. Хрещатик, Бесарабська площа, бульвар Тараса Шевченка, просп. Перемоги, метро “Нивки”, Майдан Незалежності. З цієї ж траси, але 7 кіл (133 км), з 14.00 стартує чоловічий колектив гонщиків, які поборються за подіум в Horizon Park Race Maidan.

3 червня, в неділю, чоловічі та жіночі змагання пройдуть вже в різних локаціях. Дві чоловічі гонки пройдуть по міських вулицях, старт першого заїзду на 96 км відбудеться о 9-й ранку, а об 11-30 в категорії Мастерс гонщики за 14 кіл подолають дистанцію в 112 км. Старт і фініш чоловічих гонок пройдуть біля бізнес-центру Horizon Park, по вулиці Грінченка, 4.

Маршрут Horizon Park Classic пройде по вул. Миколи Грінченка, вул. Кіровоградська, просп. Валерія Лобановського, вул. Андрія Головка, вул. Солом’янська, вул. Протасів Яр. Жіночі команди в рамках індивідуальної велогонки на час VR Women ITT об 11-00 стартують в Сухолуччі Вишгородського району, де проїдуть кругову дистанцію (28,8 км): Сухолуччя – Сухолуччя з розворотом на позначці 14,4 км.

Інф. racehorizonpark.com

Фото Олексія ІВАНОВА

На цю тему читайте також

Президент Федерації велоспорту Олександр Башенко: “Відомі команди упевнені у високому рівні організації гонки Race Horizon Park-2018”

Велогонка Race Horizon Park: надійшли заявки з Польщі, Узбекистану, Данії…

Міжнародна велогонка Race Horizon Park розширює географію

100 днів до старту найпрестижнішої велогонки країни Race Horizon Park

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *