Під час велокаравану дружби корейці вивчали українську

За тиждень українсько-корейська команда велосипедистів здолала півтори тисячі кілометрів. Велокараван дружби Україна – Корея стартував з Києва 24 липня, а фінішував 30 липня також в українській столиці. Кияни та гості міста привітно зустріли спортсменів у Маріїнському парку, з нагоди завершення велопробігу тут влаштували цікаву концертну програму.

Нагадаємо, що дорогами України вирушили як професійні спортсмени, так і любителі. Наприклад, серед наших гостей з Кореї був Кім Чанг-Хо — альпініст зі світовим ім’ям, підкорювач найвищих гірських вершин. Україну представляли мешканці різних міст, серед них були також майстри спорту, чемпіони.

Прес-секретар Федерації велосипедного спорту України Тетяна Дзядевич розповіла “Українському репортеру”, що під час цього особливого турне ніхто із спортсменів не зійшов з дистанції, усі дуже добре впоралися із завданням, хоч і було спекотно, особливо на півдні. Що цікаво, у дорозі українці та корейці чудово розуміли один одного, підтримували. Мовного бар’єру майже не існувало.

Корейські велосипедисти були вражені гостинністю, доброзичливістю та відкритістю українців.

Можливо, подібні велокаравани дружби стануть доброю традицією. Певно, українські велосипедисти із задоволенням випробували б корейські автошляхи. Принаймні така пропозиція пролунала із вуст учасників цього турне.

Цей спортивний захід пройшов на честь 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Республікою Корея та Україною, а також ХХІІІ зимових Олімпійських ігор-2018 у Пхьончхані. Спортивна акція відбулася під патронатом Посольства Республіки Корея, за підтримки НОК, Міністерства молоді та спорту і Федерації велоспорту України.

Фото Тетяни ДЗЯДЕВИЧ

На цю тему читайте тут:

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *