Легенда альпінізму Кім Чанг-Хо їде на велосипеді дорогами України

З Києва вирушив велокараван дружби Україна – Корея. Серед учасників є знаменитість — Кім Чанг-Хо. Це про нього кажуть – гімалаїст, підкорювач чотирнадцяти найвищих вершин світу, в тому числі Евересту без кисневих балонів.

Кім Чанг-Хо на вершині Himjung (7140 м). Фото: 4sport.ua

Невипадково Кім Чанг-Хо є володарем престижної альпіністської премії “Золотий льодоруб Азії-2012” за першосходження на непальську вершину.

Легенда альпінізму Кім Чанг-Хо і головний редактор “Українського репортера” Леонід Фросевич

Перед стартом цього велопробігу Кім Чанг-Хо дав коротке інтерв’ю “Українському репортеру”. Відразу ж зробив комплімент, передавши вітання нашим альпіністам:

– Мені відомо, що в Україні є чимало уславлених альпіністів. Мужні люди!

– А що спонукало вас сісти на велосипед, щоб проїхати дорогами України?

– Моє захоплення — гори, буває, що навіть там я катаюся на велосипеді. А велотури для мене стають вже звичною справою. Так, у 2004 році було організовано Марш велосипедистів за об’єднання Південної та Північної Кореї. Стартували в Берліні. Маршрут проліг до Кореї. Їхали сто днів. Цьогоріч вирішив узяти участь у велокаравані по українських містах. Отож і сів на велосипед в ім’я дружби двох країн.

Автограф Кім Чанг-Хо “Українському репортеру”

– І як зустріла вас наша земля?

– В Україні я уперше. Тут — все красиво, люди дуже добрі, атмосфера настільки привітлива і дружня, що здається, ніби ми з Кореї і не виїжджали.

– Яке для вас найбільш пам’ятне сходження до гірських вершин?

– Підкорення гімалайської вершини без кисневої маски. Утім, велосипедний спорт — це також можливість реалізувати себе, проявити найкращі якості, допомогти людям задуматися, що лише завдяки миру на планеті можна досягнути благополуччя та розвитку.

Автограф Кім Чанг-Хо “Українському репортеру” про те, що корейський альпініст піднявся без кисню на 14 вершин.

 

Фото Олексія ІВАНОВА

На цю тему читайте також тут:

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *