Хто є хто у велокаравані дружби Україна-Корея

Велокараван дружби Україна – Корея дістався Херсона. Позаду – Миколаїв, Кропивницький, Умань, Немирів… Наступна зупинка буде в Одесі. А далі — шлях до української столиці. З Києва міжнародна команда велосипедистів вирушила дорогами України 24 липня.

У складі цієї спортивної дружини як професійні спортсмени, так і любителі. Серед наших гостей з Кореї, скажімо, є Кім Чанг-Хо — альпініст зі світовим ім’ям, підкорювач найвищих гірських вершин. Разом з ним крутять педалі й наші “зірки”, зокрема Віктор Фірсов, Роман Романів. Фірсов мешкає у Дніпрі, професійний велогонщик, вигравав різні чемпіонати. Йому сьогодні 63, але, як каже, завжди сідає на велосипед “з думками про перемогу”.

Земляк Фірсова — Роман Романів з Кривого Рогу, з велосипедом “дружить” вже три десятиліття. Нещодавно Роман приїхав з Польщі, де брав участь у велогонках. Виграв групову гонку (67 км), а в індивідуальній був четвертим. Трудиться Роман на Південному гірничо-збагачувальному комбінаті, за допомогою апаратури ріже метал. Сьогодні метал “почекає”, головне — велокараван.

Ще один боєць — Володимир Семида з Білої Церкви, кандидат у майстри спорту. Представляє велоклуб “Віраж”. У свої 62 трудиться на шинному заводі “Росава”. Узявши відпустку, приєднався до таких же мужніх чоловіків, усі разом вони — велокараван дружби.

З Білої Церкви також Олександр Бірюков, директор СТО. Нині  автомобілі – не його стихія, велосипед, дорога, караван — ось що головне для Бірюкова.

До речі, у Києві Володимира Семиду прийшла проводжати “у рейс” його донька Ірина. Ми розговорилися з нею. Пані Ірина розповіла, що батько колись дуже хотів стати тренером, але не склалося – пішов працювати на шинний завод, бо треба було годувати сім’ю. Він десятки років вільний час присвячує… велосипеду.

– Уявляєте, батько через день долає відстань у 70 кілометрів, – каже пані Ірина. – А йому вже 62. Ми були проти цього захоплення, бо ж поважний вік. Та й раніше проблеми із серцем давали знати, тому й хвилюємося за нього. А ще постійно тиск “стрибає”. Цієї зими батько потрапив до лікарні, спочатку медики не дозволяли йому займатися велоспортом. Він дуже засмутився, але згодом лікарі змінили свою думку. Батько відразу ж почистив велосипед і — в чергову подорож. Скажу правду: ми відмовляли його від участі у велокаравані дружби. Але ж це – його вибір… Тому нам залишається вболівати за нього й молитися за щасливе повернення.

Кожне місто по-своєму тепло і привітно зустрічає велокараван дружби Україна – Корея, розповіла прес-секретар Федерації велосипедного спорту України Тетяна Дзядевич, показуючи культурно-мистецьку програму. На кордонах міст караван зустрічають місцеві велосипедисти, супроводжують гостей своєрідним ескортом.

Нагадаємо, що спортивний захід відбувається на честь 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Республікою Корея та Україною, а також ХХІІІ зимових Олімпійських ігор-2018 у Пхьончхані.

Велокараван проходить з 24 по 30 липня містами України під патронатом Посольства Республіки Корея, за підтримки НОК, Міністерства молоді та спорту і Федерації велоспорту України.

Фото Олексія ІВАНОВА

Фото на головній:
Володимир Семида щасливий, що здолає такий, особливий, маршрут

На цю тему читайте тут

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *