Шоколад стане смачнішим. Почали діяти нові вимоги до солодощів з какао
З 1 січня 2018 року в Україні почали діяти нові європейські стандарти харчових продуктів з какао та шоколаду, що загалом покращить їхню якість і безпечність для споживачів. Вони обов’язкові для виконання всіма виробниками.
- “Шоколадом” може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.
- “Молочний шоколад” має містити не менше 25% какао-продуктів і не менше 14% молочних продуктів.
- “Білий шоколад” має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.
- “Какао” – харчовий продукт, де частка какао-масла становить не менше 20%.
- “Шоколадна цукерка” з начинкою має містити не менше 25% шоколаду.
- У шоколад і продукти на його основі можна додавати цілі та подрібнені горіхи, цукати, родзинки, сухофрукти, кокосову стружку, печиво тощо.
- Під забороною ароматизатори, що імітують смак шоколаду або молока.
Якщо ж продукт не відповідає цим вимогам, він не може називатися “шоколадом” або “шоколадним” – лише “солодкий батончик” або “глазурована цукерка”.