У 2017 році м’ясо подорожчало на 36%

У 2017 році всі види м’яса в Україні стали дорожчими на 28-67%. Про це повідомляє Українська Асоціація постачальників торговельних мереж. Найбільше подорожчало сало – на 67%, свинина в ціні додала 39%, яловичина – 33%, а курка в тушці – 28%.

Якщо ж обрисувати це в абсолютних цифрах, то свинина й яловичина додали в ціні по 28 грн за кілограм, сало – 27 грн, ковбаса варена – 15 грн, а курка в тушці – 12 грн.

Тепер яловичину з кісткою можна придбати в середньому за 116 грн/кг, свинину – 101 грн/кг, сало – 68 грн/кг, варену ковбасу – 76 грн/кг, а курку – 54 грн/кг.

Вартість “м’ясного кошика” (по кілограму всіх видів м’яса) станом на 1 січня 2018 року становила 415 грн, що на 110 грн більше, ніж рік тому. Тобто “індекс м’ясного кошика” лише за рік зріс на 36%.

Експерти відзначають, що перед новорічними святами подорожчання м’яса відчутно прискорилося: свинина зросла на 2,5 грн/кг, яловичина – 1,6 грн/кг, а курка в тушці – 43 коп/кг. Водночас, уперше майже за рік, подешевшало сало – на 72 коп/кг.

Українська асоціація постачальників торговельних мереж зазначає, що в 2017 році подорожчали всі соціальні продукти, крім гречки та цукру. Зокрема гречка подешевшала на 10,3 грн/кг, або ж на 36%, а цукор – на 2,2 грн/кг (15%).

Варто сказати, що, за даними Нацбанку, продукти харчування в 2017 році подорожчали на 23,9%. Це офіційні дані станом на початок жовтня, за підсумками грудня зростання цін буде ще вищим.

На цю тему читайте також тут:

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *