100 днів до старту найпрестижнішої велогонки країни Race Horizon Park

До старту найпрестижнішої міжнародної велогонки країни Race Horizon Park залишилось рівно 100 днів.

«Цього року змагання відбудуться 1-3 червня. Протягом трьох днів велогонщики з усього світу будуть підкорювати столичні маршрути та обласні траси і, як завжди, стануть спортивною окрасою святкування Дня Києва», — розповів Олександр Башенко, голова оргкомітету Race Horizon Park.

Загалом пелотон велогонки традиційно складає близько 200 професійних спортсменів.

Цього року велогонка Race Horizon Park у міжнародному статусі UCI 1.2 (Міжнародний союз велосипедистів) пройде всьоме. Стартувавши у 2012 році із групової одноденки на шосе для чоловіків, велогонка виросла до 5 окремих рейтингових змагань і тепер складає: три окремі групові змагання з шосе для чоловіків; одну групову велогонку та одну велогонку на час для жінок.

Реєстрація команд на велогонку вже у розпалі, відомі прізвища суддів, що будуть слідкувати за організацією змагань. У чоловіків комісаром UCI став суддя з Греції Владімірос Петсас.

До речі, саме він був першим комісаром Race Horizon Park у 2012 році. «Я мав честь стати першим комісаром міжнародної «версії» велогонки і пам’ятаю теплий прийом та гостинність організаторів. А також дуже гідну організацію. У мене, до речі, є українське коріння (мій дідусь закінчив Харківський університет), та я й сам ще у 1997 році кілька днів під час навчання на комісара UCI провів у Києві, тому я відчував себе, ніби в сімейному колі», — розповідає він.

Президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко. Перші коментарі про гонку

Владімірос з нетерпінням чекає можливості знову приїхати до України:

«Для мене це ніби друга моя рідна країна. Хочу знову насолодитися краєвидами Києва і фантастичною організацією Race Horizon Park. Безмежно вдячний Олександру Башенку, що він має таку пристрасть до реалізації цих велогонок на найвищому рівні».

У жінок комісаром UCI cтав португальський суддя Жозе Насціменто (NASCIMENTO José).

ВАРТО ЗНАТИ

Race Horizon Park — міжнародна велогонка на шосе категорії 1.2, що проходить в Україні протягом трьох днів під час святкування Дня Києва. Включає три групові одноденки для чоловіків, одну групову велогонку та одну велогонку на час для жінок. Участь у змаганнях беруть багато відомих іноземних команд з усього світу, а також українські спортсмени.

Маршрут велогонки пролягає центральними вулицями столиці, а також в області. У суботу велогонка проходить на Хрещатику та Майдані Незалежності і є головною спортивною подією святкування Дня міста.

Race Horizon Park у соціальних мережах : Instagram, Фейсбук

Матеріали «Українського репортера» про велогонку Race Horizon Park

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *