У подружжя російських керлінгістів відібрали бронзову медаль Олімпіади

Спортивний арбітражний суд анулював результати російського керлінгіста Олександра Крушельницького і позбавив спортсмена і його дружину Анастасію Бризгалову бронзової медалі в дабл-міксті, яку вони завоювали на XXIII зимових Олімпійських іграх в південнокорейському Пхьончхані.

Крушельницького визнали винним у порушенні антидопінгових правил. Обидві допінг-проби Крушельницького показали позитивний результат – сліди мельдонію.

Раніше спортсмени заявили, що повернуть медалі, оскільки визнають факт порушень. Атлет і його тренер повідомили, що Крушельницький дійсно вживав мельдоній, але припинив це робити в 2016 році, коли препарат було заборонено.

Бронзова медаль Крушельницького і Бризгалової в дабл-міксті була першою олімпійською нагородою в історії російського керлінгу.

Тепер без медалі “мельдонієвих керлінгістів” у скарбничці збірної РФ 12 нагород Ігор у Пхьончхані: 4 “срібла” і 8 “бронз”. Україна на Олімпіаді-2018 завоювала лише одну, але золоту медаль. У чоловічому фрістайлі став найкращим наш Олександр Абраменко. Це перша в історії України медаль у чоловічому фрістайлі.

Нагадаємо, збірну Росії відсторонили від Олімпіади в Пхьончхані через масове і систематичне вживання допінгу російськими спортсменами на Олімпіаді в Сочі. МОК видав окремі запрошення на Ігри лише деяким росіянам. Їм дозволили виступати під олімпійським прапором.

Санкції проти збірної РФ запровадили після розслідування, яке показало, що в Росії за участю держави було створено цілу систему вживання допінгу.

Фото Reuters

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *