Знову мельдоній. Через вживання допінгу російському керлінгісту Крушельницькому доведеться здати “бронзу” Олімпіади

Міжнародний олімпійський комітет офіційно повідомив російській команді у південнокорейському Пхьончхані про порушення антидопінгових правил одним із спортсменів. 

Позитивну допінг-пробу здав керлінгіст Олександр Крушельницький, який виграв на Олімпіаді бронзову медаль – першу олімпійську нагороду в історії російського керлінгу. В його пробі знайшли сліди мельдонію.

Атлет і його тренер повідомили, що Крушельницький дійсно вживав мельдоній, але припинив це робити в 2016 році, коли препарат було заборонено. Пізніше Крушельницький здав акредитацію і залишив Олімпійське селище. 19 лютого буде проведено ще одну допінг-пробу.

Нагадаємо, збірну Росії відсторонили від Олімпіади в Пхьончхані через систематичне вживання допінгу російськими спортсменами. МОК видав окремі запрошення на Ігри лише деяким росіянам. Їм дозволили виступати під олімпійським прапором.

Санкції проти збірної РФ запровадили після розслідування, яке показало, що в Росії за участю держави було створено цілу систему вживання допінгу.

Олімпіада-2018. Першого спортсмена спіймали на допінгу

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *