Євро-2020: українська збірна забила два м’ячі, але зазнала поразки від Нідерландів

На турнірі Євро-2020 українська національна команда на стадіоні в Амстердамі зустрілася з фаворитом групи С – зі збірною Нідерландів.

Уже на другій хвилині українці небезпечно ввійшли до штрафного суперників, але удару завдати не вдалося. Контрвипад господарів був ще більш загрозливим, і після удару Депая Бущану довелося рятувати команду. За три хвилини Георгій знову був на висоті, вигравши ближній бій у Дюмфріса.

Після стартового відрізку, який пройшов на зустрічних курсах, підопічні де Бура почали подовгу контролювати м’яч, змусивши синьо-жовтих глибоко вибудовувати захисний мур. Водночас, побачивши у стартові хвилини, що швидкісні випади українців можуть бути ефективними, нідерландці після втрати м’яча намагалися більше не залишати позаду вільних зон. Додаткові складнощі команді Шевченка спричинила вимушена заміна — Зубков, який у дебюті активно діяв в атаці, зазнав пошкодження. Щоправда, Марлос, який вступив у гру, дуже швидко освоївся на полі.

Перевага помаранчевих періодично призводила до небезпечних ситуацій у володіннях Бущана, який демонстрував упевненість, допомігши команді встояти у важкі хвилини. Видовищний сейв воротар здійснив на 39-й хвилині, парирувавши удар Вейналдума з рикошетом. А Дюмфріс, якого забули на дальній стійці, не зумів замкнути флангову передачу, схибивши з близької відстані. Українці ж за перший тайм провели кілька атак з ударами по воротах, але загалом гра в нападі в них не клеїлася.

На початку другого тайму пройшла швидка комбінація господарів. Миколенко не зумів перервати пас на Дюмфріса, той прострілив із правого флангу в центр, Бущан перервав передачу, але Вейналдум, що набігав другим темпом, пробив до того, як Георгій встиг підвестися. 1:0. Уже за сім хвилин знову Дюмфріс відірвався від Миколенка та цього разу асистував Веггорсту. І хоча в цьому епізоді були підозри на фол з боку нідерландця, VAR підтвердив правомірність голу. 2:0.

Відчувши, що суперник трохи збавив оберти, синьо-жовті провели дві разючі атаки, повернувши до гри інтригу. На 75-й хвилині Ярмоленко обігрався з Яремчуком та завдав чудового обвідного удару з-за меж штрафного у верхній кут, скоротивши відставання в рахунку та довівши показник своїх голів за збірну до 41-го. А за чотири хвилини Маліновський вдало виконав штрафний, а Яремчук переграв опонентів на другому поверсі, зрівнявши рахунок.

Але збірна Нідерландів знову використала проблемну для синьо-жовтих у цьому матчі зону лівого захисника. Цього разу результативного удару головою з передачі Аке завдав Дюмфріс, який перестрибнув Зінченка. 3:2.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію після першого матчу синьо-жовтих на Євро-2020 — проти Нідерландів (2:3).

— Був цікавий матч, швидкий, дуже багато моментів у виконанні однієї й іншої команди, цікавий розвиток атак. Ми могли б і не пропускати такий м’яч у кінці. Хочу подякувати команді за ту реакцію, яку вона продемонструвала за рахунку 0:2. Хлопці знайшли в собі сили пресингувати. Ми перебудувалися, випустили свіжішого гравця в середину поля, десь налагодили баланс. Команда дуже добре себе проявила.

— Чи будуть зміни у складі на наступний поєдинок? Наскільки важлива гра з Північною Македонією, яка поступилася в першому матчі й буде мотивованою?

— Будемо чекати від неї настрою. У нас теж буде особливий настрій. Що стосується замін, то в нас є час. Завтра повернемося до Бухареста. Хлопці витратили дуже багато енергії, подивимося, хто як відновиться, чи будуть проблеми. У нас є достатньо гравців, які можуть вийти на поле. Подивимося гру Північної Македонії з Австрією, вивчимо й будемо готуватися.

Інформація Української асоціації футболу.

Фінальна стадія Євро-2020 триватиме з 11 червня по 11 липня 2021 року. Матчі пройдуть в 11-ти містах Європи на 11-ти стадіонах.

Склад учасників
Група А. Рим (Італія), Баку (Азербайджан): Італія, Швейцарія, Туреччина, Уельс.

Група В. Санкт-Петербург (Росія), Копенгаген (Данія): Бельгія, Росія, Данія, Фінляндія.

Група С. Амстердам (Нідерланди), Бухарест (Румунія): Україна, Нідерланди, Австрія, Північна Македонія.

Група D. Лондон (Англія), Глазго (Шотландія): Англія, Хорватія, Чехія, Шотландія.

Група Е. Севілья (Іспанія), Санкт-Петербург (Росія): Іспанія, Польща, Швеція, Словаччина.

Група F. Мюнхен (Німеччина), Будапешт (Угорщина): Німеччина, Франція, Португалія, Угорщина.

Фото Павла Кубанова

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *