Євро-2024: сьогодні збірна України зіграє з бельгійцями у Штутгарті

Українським футболістам путівку до 1/8 фіналу Євро-2024 гарантує перемога у цьому поєдинку. За іншого результату доля «синьо-жовтих» залежатиме від румунсько-словацького протистояння . Початок – о 19:00 за київським часом.

Утім, команда має непогані шанси пробитися до 1/8 фіналу. До такого висновку дійшов суперкомп’ютер Opta Analyst.
Штучний інтелект вважає, що з вірогідністю у 61,07% синьо-жовті зіграють у плей-оф Євро-2024. Зроблять це підопічні Сергія Реброва, скоріш за все, з третьої позиції у квартеті.

Про це пише sport-express.ua

Яке місце у групі Е займе Україна, за прогнозом суперкомп’ютера:
• Перше – 12,64%;
• Друге – 9,44%;
• Третє – 40,06%;
• Четверте – 37,86%.

Також суперкомп’ютер оцінив шанси наших хлопців на подальші успіхи.

Як далеко зайде Україна на Євро-2024:
• 1/8 фіналу – 61,07%;
• 1/4 фіналу – 15,64%;
• 1/2 фіналу – 4,02%;
• фінал – 1,06%;
• переможець – 0,3%.

Фаворитами Євро-2024 штучний інтелект вбачає німців (18,34% на перемогу) та французів (18,21%). Замикає топ-3 збірна Англії (17,22%).

На матчі українців з бельгійцями працюватиме англійська суддівська бригада, інформує сайт УЄФА. Головним арбітром виступить 45-річний Ентоні Тейлор. На лініях йому допомагатимуть Гарі Бесвік та Адам Нанн. Обов’язки четвертого арбітра виконуватиме швед Гленн Нюберг.

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров дав пресконференцію, інформує Українська асоціація футболу.

Ребров вважає, що команда Бельгії – «дуже сильний суперник, перед стартом нашої групи всі розуміли, що бельгійці — фаворити». Тим не менш тренер каже: «Ми повинні перемогти завтра… Дуже важливо думати про перемогу. Я не знаю, що думають бельгійці, як вони будуть грати. Ми намагаємося підготувати своїх футболістів до будь-яких сценаріїв…Нам потрібно думати не про чотири очки, а про те, як обіграти збірну Бельгії.

Щодо інших цікавих поєдинків. Англія грала проти Словенії, а Данія зустрілася із Сербією. В обидвох матчах було зафіксовано нульові нічиї, що зробило ситуацію в турнірній таблиці групи ще більш драматичною. Збірна Англії стала переможницю групи C, набравши лише 5 очок. Словенія та Данія набрали по 3 очки та показали однакові показники забитих і пропущених голів. Попереду опинилася саме Данія за додатковими показниками. Сербія з двома очками в активі посіла останнє місце в групі та покинула Євро-2024.

Переможцем групи D стала Австрія, набравши 6 очок. Франція із п’ятьма очками посіла друге місце. Нідерланди опинилися на третьому місці з чотирма очками, але точно зіграють в 1/8 фіналу. Польща, яка достроково втратила шанси на вихід у плей-оф, завершила свої виступи на Євро-2024 з одним заліковим балом (вона зіграла з Францією з рахунком 1:1).

Збірна Хорватії у групі В втратила шанс на вихід у плей-оф чемпіонату Європи з футболу. У вирішальному матчі хорвати зіграли внічию з Італією – 1:1.

Читайте також: Як поразка від Румунії відобразилась на шансах збірної України вийти у плей-оф Євро-2024

Фото Андрія Ющака, УАФ

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *