Олімпіада-2018. Повний розклад виступів українських спортсменів

Вже у п’ятницю, 9 лютого, починаються XXIII зимові Олімпійські ігри в південнокорейському Пхьончхані. Триватимуть вони до 25 лютого. Українська збірна майже в повному складі вже прибула до Південної Кореї. В Олімпійському селищі в Пхьончхані урочисто підняли Державний прапор України.

Україну на Олімпіаді представлятимуть 33 спортсмени. Вони змагатимуться в 9 з 15 видів спорту: біатлоні, фігурному катанні, санному спорті, фрістайлі, лижних перегонах, гірськолижному спорті, сноубордінгу, скелетоні і лижному двоборстві.

Варто сказати, що на попередніх Іграх українці піднімалися на п’єдестал лише у двох видах спорту: у 1994 році Оксана Баюл виграла першість фігуристок, а чотири роки тому в Сочі у жіночій біатлонній естафеті перемогла українська команда.

Загалом в історії своїх виступів на зимових Олімпіадах збірна України двічі вигравала золоті медалі, а загалом завоювала сім нагород.

Найбільші сподівання на медалі покладаються на біатлон. Власне, третина наших олімпійцыв – збірна з біатлону: 6 жінок і 5 чоловіків. Нагадаємо, українська жіноча естафетна четвірка сестри Семеренко, Олена Підгрушна і Юлія Джима) є чинним олімпійським чемпіоном і планує зберегти це звання. У цьому році на етапах Кубку світу в українських біатлоністок чотири бронзи в особистих гонках і естафетне срібло.

У чоловіків основні надії пов’язують з Дмитром Підручним і Сергієм Семеновим, майстром індивідуальних гонок. Щоправда, на етапах Кубку світу до медалей не добирали.

В інших дисциплінах можна відзначити фрістайліста Олександра Абраменко, який у свої 29 років виступатиме на четвертій Олімпіаді в кар’єрі. У Сочі він був шостим.

Розмір призових для наших спортсменів за медалі різного ґатунку буде аналогічним літній Олімпіаді-2016 у Ріо: “золото” – $125 тисяч, “срібло” – $80 тисяч, “бронза” – $55 тисяч.

“Український репортер” публікує розклад змагань, в яких беруть участь українські спортсмени. Зазначено офіційний час змагань у столиці Ігор. Різниця в часі між Південною Кореєю та Україною становить +7 годин.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *