Міжнародна «Велогонка Миру» подарувала Україні свято (+відео)

Серія міжнародних гонок Race Horizon Park 2018 стартувала 1 червня, на проспекті Академіка Глушкова. Гасло першого дня змагань: «Велогонка Миру».

https://www.facebook.com/ukrreporter/videos/996200790554496/

“Це зовсім не випадковість, що у нашої п’ятничної гонки саме така назва. Вона з’явилася в 2014-му році і стала реакцією на трагічні події в нашій країні», – розповідає президент Федерації велосипедного спорту України, голова організаційного комітету Race Horizon Park Олександр Башенко. – Вони торкнулися і велоспорту.

Так, в Донецьку тепер не можуть проводитися традиційні змагання Гран-прі Донецька, а Крим постійно був головним місцем для тренувань наших провідних велосипедистів. З допомогою Horizon Park Race For Peace ми звертаємося не тільки до велоспільноти: ми хочемо в ці непрості для України часи подарувати свято всьому Києву і всій Україні”.

Сьогодні організатори представили киянам та гостям міста учасників одноденної чоловічої гонки Horizon Park Race For Peace – 17 колективів з 8 країн. Вони змагалися на дистанції (олімпійське кільце) в селищі Чабани, що поблизу столиці.

Загалом на змагання серії Race Horizon Park 2018 прибуло170 спортсменів з 10 країн світу ( Білорусь, Данія, Італія, Іспанія, Казахстан, Кіпр, Норвегія, Польща, США, і звичайно ж – Україна).

Ця велогонка вже проходить сьомий раз поспіль. Ось вам і яскравий приклад турботи про розвиток спорту в Україні! На цьому, до речі наголосив під час відкриття гонки начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту КМДА, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт.

Що відрадно, кожного року організатори цих змагань роблять їх ще більш яскравішими та видовищнішими, створюють чудові умови для того, щоб спортсмени показали високий клас. Зокрема, керівник оргкомітету Race Horizon Park Наталія Муравйова каже, що «цими травневими днями родзинкою нашої гонки стало введення до офіційної програми двох гонок «Мастерс», вперше одна з них пройде по маршруту гонки Horizon Park Maidan, вважається дуже престижним проїхати саме ту трасу, яку долають професіонали».

Першого дня змагань фаворитами вважалися спортсмени з Данії, Іспанії, Білорусі, очікувалося, що й українці будуть серед призерів. В Чабанах гонщики долали 10 кіл, кожне довжиною в 16 кілометрів. Цікаво, що перше коло спортсмени промчали за 20 хвилин. Відразу визначилася група лідерів – семеро гонщиків, які пішли «у відрив» (серед них, до речі, були данці, іспанці). Цю групу наздоганяла інша – дев’ятеро гонщиків. Після декількох перших кіл вони програвали лідерам усього сім секунд. А вже після цих двох груп мчала основна – від лідерів вона спершу відставала на 18 секунд.

Не випадково фахівці вважали, що у данців є найкращі шанси на перемогу. Так і сталося. Перше місце на п’єдесталі пошани зайняв представник команди з Данії Фредерік Муфф, «срібло» – в Єгора Дементьєва (українець, виступає за іспанську команду), і третім став Владислав Дубовскій з Білорусі.

Вітаємо переможців!

Курс – на дистанцію в селищі Чабани

Велогонщику з Кіпру столичні медики вчасно надали допомогу
Момент гонки в Чабанах
На свято велоспорту приїхали прихильники змагань: кияни Володимир і Ольга Бубели разом з двома синочками

Фото “Українського репортера”

На цю тему читайте також

Стали відомі програма та маршрути престижної велогонки Race Horizon Park 2018

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *