Корупціонерів у Міністерстві молоді та спорту час вивести на чисту воду. Звернення президента Федерації велоспорту Олександра Башенка

Із принциповим та гострим зверненням виступив президент Федерації велоспорту Олександр Башенко. Звертаючись до членів Федерації, Олександр Борисович пояснює, чому наприкінці дуже успішного для велоспорту 2017 року він змушений зачепити болюче питання.

Цитуємо: “Як мені стало відомо, всупереч консолідованій думці більшості членів Федерації, комісія Міністерства молоді та спорту України з конкурсного відбору претендентів на посади державних та головних тренерів штатних команд національних збірних команд України з видів спорту рекомендувала міністру призначити на посаду державного тренера з велосипедного спорту Солнцева О.В., а на посаду головного тренера з велосипедного спорту – шосе Прищепу А. Хочу наголосити, що для мене стало абсолютно очевидним те, що це рішення комісія ухвалила під впливом наших з вами колег, що «проявили себе» в епістолярному жанрі, зокрема й у Фейсбуку, та закулісних інтригах, а в реальному житті вщент розвалили в Україні велосипедний спорт – шосе. Прізвища всім відомі… Відзначу одне – на нашій з вами щорічній Конференції у Львові їх не було. Злякалися!

Перебуваючи під впливом корупційних інтересів, комісія Мінмолодьспорту, очолювана першим заступником міністра Гоцулом І., повністю дискредитувала себе як орган,  нездатний розуміти сучасні питання розвитку спортивної галузі в Україні.
Наляканість членів комісії реформами у Федерації велосипедного спорту України, які, я впевнений, перекинуться й на інші федерації з видів спорту, спонукала цих поважних людей пенсійного віку зробити спробу ще на день, ще на місяць, ще на рік вчепитися за шматок доплати до пенсії, аби тільки не віддати управління спортом в Україні громадськості, а саме нам з вами”.

“Український репортер” нагадує, що Олександр Башенко неодноразово виступав за принципові зміни у відносинах між державним відомством та спортивною федерацією, зокрема велосипедною.

“З точки зору фінансування спортивних організацій ми живемо у Радянському Союзі. Громадськість не має будь-яких важелів контролю за використанням фінансів спорту та призначенням функціонерів на посади”, – стверджував Олександр Башенко.

Сьогодні бачимо, що ситуація ще більше загострилася. Накипіло…

У своєму зверненні Олександр Башенко звертає увагу на такий аспект:

“Не витримує жодної критики і наявність серед членів комісії Мінмолодьспорту начальника Управління «Укрспортзабезпечення»… ” У Башенка є запитання: чому вони “не придбали за всі роки незалежності України жодного разу спеціальної форми для збірних команд з велоспорту, але водночас призначають нам державних та головних тренерів? Відповідь на поверхні – непрофесійна, некомпетентна комісія та Управління «Укрспортзабезпечення» повинні закінчити своє існування в українському спорті.
Тільки спортивні федерації можуть і повинні визначати долю свого виду спорту!

Громадський контроль за використанням коштів платників податків є моїм найвищим завданням та найбільшим жахом цих совкових пережитків минулого”.

Як буде діяти у таких, несприятливих, умовах президент Федерації велоспорту?

Перш за все він, відповідно до Статуту федерації, оголосив про скликання позачергової конференції. На цьому форму планується розглянути порядок призначення федерацією претендентів на посади державного тренера з велосипедного спорту та головних тренерів з видів велосипедного спорту.

Одне з питань порядку денного – призначення конференцією ФВСУ державного тренера з велосипедного спорту та головного тренера з велосипедного спорту – шосе. Голосування -таємне.

Важливим є також і питання про перегляд умов договору про співпрацю Федерації велоспорту та Мінмолодьспорту України в частині передачі всіх повноважень щодо реалізації життя велосипедного спорту виключно до Федерації велоспорту.

Конференцію заплановано провести у місті Рівному 10 лютого.

На фото: Олександр Башенко з переможцями міжнародної велогонки Race Horizon Park

Фото “Українського репортера”

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *