Олександр Башенко:  “Для розвитку велоспорту та, зокрема, будівництва необхідної інфраструктури потрібна політична воля, якої, на жаль, сьогодні не вистачає”

Головна проблема розвитку будь-якого спорту в Україні – це чиновники-пенсіонери, що зупинилися в палеоліті. Так вважає президент Федерації велосипедного спорту України Олександр Башенко, реагуючи на засідання комісії Мінмолодьспорту щодо призначення державного тренера та головного тренера з шосе. Про це він заявив під час прямого включення в ефірі Українського радіо.

– Для розвитку велоспорту та, зокрема, будівництва необхідної інфраструктури потрібна політична воля, якої, на жаль, сьогодні не вистачає. З точки зору фінансування спортивних організацій, то ми живемо у Радянському Союзі. Громадськість не має будь-яких важелів контролю за використанням фінансів спорту та призначенням функціонерів на посади!

В Європі давно процесом виділення коштів керують саме федерації. А нас примушують ходити з простягнутою рукою до міністерств, благаючи чиновників виділити фінансування на проведення міжнародних та всеукраїнських змагань, на будівництво велотреків, на спортивне спорядження для шкіл, на нові велосипеди, спортивний одяг, і все марно – нікому ми не потрібні. І це при тому, що спортсмени, всупереч політиці утримання старої радянської системи, видають країні результати. Останній приклад – сім медалей велоспорту на Кубку світу в Чилі і тріумф наших улюбленців: Клімченко, Басової, Вінокурова, Старікової, Гладиша. Ось вона, наша зброя розвитку проти вічного сну!

Сумно констатувати, що і досі в міністерстві сидять пенсіонери, яким вже по «170 років», що застрягли у «совку». Необхідно негайно покінчити із цим «політбюро» та дати важелі правління громадськості, – впевнений Олександр Башенко.

На фото фото: Олександр Башенко (праворуч) закликає робити так, щоб у системі велоспорту не було “совкового” підходу

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *