Вперше тонну олів’є повезли на фронт
Вперше тонну олів’є повезли на фронт. “Український репортер” побував на кухні, де приготували для захисників Вітчизни традиційну новорічну страву, яка побила рекорди.
Суботній ранок 24 грудня почався для родини волонтера Дмитра Мірошниченка із нарізання салату олів’є. Проте це не була завчасна підготовка до новорічних свят. Кілограми святкової страви готували на фронт, для українських бійців.
Подібна акція відбувається вже третій рік поспіль. Громадські активісти та усі бажаючі мали змогу приєднатися до благородної справи. Одночасно нарізали кілограми картоплі, моркви та ковбаси і в київському “Open club”, та згодом волонтери зібралися під дахом одного будинку.
Цьогоріч хочуть встановити рекорд – передати українським військовим аж тонну новорічного смаколика. Окрім цього, солдатам привезуть солодощі, чай, каву, одяг, та навіть книги.
Таким чином хочуть передати не просто потрібні речі, а і частинку домашнього затишку та свята. Мета акції – показати, що українці пам’ятають про тих, хто в холодних окопах захищає їх від ворогів. Водночас ініціатор акції Дмитро Мірошниченко сподівається, що це буде останній Новий рік в умовах війни.
Колектив редакції “Український репортер” також долучився до акції і приготував солдатам відро олів’є. Окрім цього, ми на власні очі побачили, як відбувається кулінарний процес, і спробували передати атмосферу свята на наших світлинах. Докладніше дивіться у нашому відеорепортажі.
Катерина ШЕВЧЕНКО
Фото Ігоря ІВАРОВСЬКОГО