Що пити і як не варто робити “профілактику” похмілля

Старайтеся вживати алкоголь з найменшою шкодою для організму, радить у Фейсбуці Міністерство охорони здоров’я України. Зокрема відомство, яке очолює Уляна Супрун, пропонує:

Не треба закусувати без міри — це не врятує від сп’яніння

Пийте воду. Алкоголь має сечогінний ефект, тому поповнювати водний баланс необхідно, щоб уникнути зневоднення. Також це допоможе потенційно зменшити кількість випитого алкоголю.

Не пийте алкоголь на голодний шлунок. До речі, вуглеводна їжа (овочі, фрукти, зернові, крупи) може допомогти зменшити інтоксикацію організму. І справляється з цим краще, ніж білкова їжа (м’ясо, риба) (https://goo.gl/YcweJU).

Не змішуйте алкоголь з газованими напоями. Алкоголь в поєднанні з ними швидше всмоктується в кров, тому можна й швидше сп‘яніти (https://goo.gl/9MjwZm). Краще поєднайте алкоголь з фруктовими соками чи водою.

А ось жменя активованого вугілля перед тим як пити або вже після вживання алкоголю не допоможе. Жодних наукових доказів, що вугілля може зв‘язуватися з алкоголем та перешкодити його потраплянню в кров, не існує.

Є невелике клінічне дослідження, що навпаки вказує на відсутність будь-якого ефекту. Учасники дослідження двічі вживали однакову дозу етанолу. Перед другим разом вони прийняли 24 таблетки (понад 2 блістера) активованого вугілля.

Після вживання активованого вугілля, концентрація алкоголю в крові залишилась така сама як і без нього (https://goo.gl/zocPTC). Алкоголь дуже швидко всмоктується в шлунку, та й взагалі вугілля його не адсорбує. Тому заїдати алкоголь купою активованого вугілля неефективно.

Надавайте перевагу червоному вину. В ньому, на відміну від коктейлів чи міцних напоїв, є хоч щось корисне. У червоному вині міститься речовина, що називається ресвератрол, яка корисна для здоров’я серця.

Він допомагає запобігти пошкодженню кровоносних судин, знижує рівень”поганого” холестерину і запобігає утворенню тромбів. (https://goo.gl/Qubp99). Але виправдовувати любов до вина ресвератролом не варто. Він також міститься у виноградній шкірці, тож краще просто з’їсти винограду або випити виноградного соку.

Пам’ятайте – жодна пігулка не позбавить вас від наслідків надмірного вживання алкоголю. Їжте збалансовану  їжу та не перебирайте з кількістю алкоголю.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *