Збірну України з біатлону очолив спеціаліст з Росії Андрій Прокунін

Жіночу збірну України з біатлону очолив російський тренер Андрій Прокунін (на фото). Таке рішення ухвалила спеціально створена комісія Федерації біатлону України.

Попередні два сезони Прокунін, якому 7 травня виповниться 40 років, працював старшим тренером чоловічої і жіночої збірних з біатлону Південної Кореї. Разом із тренером українську команду поповнять ще два фахівці сервіс-групи.

До тренерського штабу національної жіночої збірної також увійшли колишній старший тренер збірної України з лижних перегонів Валерій Лесніков і спеціаліст з Білорусі Володимир Махлаєв. Продовжить працювати з командою і Григорій Шамрай.

За свою кар’єру біатлоніста Андрій Прокунін двічі ставав чемпіоном світу з літнього біатлону, чемпіоном і призером зимової Універсіади 1999 року, є багаторазовим чемпіоном РФ. У 2009 році Прокуніна викрили на прийомі допінгу, в 2011 році його дискваліфікація закінчилася.

Нагадаємо, в минулому сезоні жіночу збірну України очолював словак Урош Велепец, який пішов працювати зі збірною Словенії. Саме його звинуватила в провалі наших біатлоністок на Олімпіаді в південнокорейському Пхьончхані Валентина Семеренко. Пізніше у ЗМІ писали, що Велепец закрутив роман з членом жіночої збірної з біатлону Юлією Джимою.

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *