Українську тріатлоністку Єлістратову відсторонили від змагань через допінг, вона не виступатиме на Олімпіаді

Українську тріатлоністку Юлію Єлістратову тимчасово відсторонили від участі у спортивних змаганнях. Це означає, що спортсменка не зможе взяти участь у Літніх Олімпійських іграх у Токіо, де вона мала виступати у вівторок, 27 липня.

Про це  повідомив Національний олімпійський комітет і Всесвітня агенція з тестування (ITA).

Як стверджує ІТА, аналіз показав наявність в організмі Єлістратової еритропоетину — ця речовина покращує доправлення кисню до м’язів, а тому інколи використовується як стимулятор у велоспорті, стрибках, боксі, бігові, спортивній ходьбі, біатлоні, тріатлоні тощо.

Єлістратова має право оскаржити рішення ІТА про відсторонення від змагань. Але взяти участь в Олімпіаді вона вже не встигне. Національний олімпійський комітет і Всесвітня агенція з тестування наголосили, що коментувати питання до завершення розгляду не будуть.

33-річна Юлія Єлістратова — майстер спорту міжнародного класу, найсильніша тріатлоністка України. Брала участь у трьох Олімпійських іграх (найкращий результат — 24-те місце на змаганнях у Пекіні у 2008 році).

Єлістратова була єдиною представницею України в тріатлоні на Іграх у Токіо. Змагання мають початися 27 липня о 06:30 за Києвом — там братимуть участь 56 спортсменок, Єлістратову з переліку учасниць уже викреслили. Отже, Україна цього року в них представлена не буде.

Літня Олімпіада відбувається в Токіо з 23 липня до 9 серпня. Олімпійські ігри мали пройти там ще у 2020 році, але тоді через пандемію коронавірусу змагання перенесли на рік.

Україну на змаганнях представляють понад 150 спортсменів, які виступають у 25 видах спорту.

Поки в України дві медалі на Олімпіаді-2020. «Бронзу» здобули дзюжоїстка Дарія Білодід та шпажист Ігор Рейзлін.

Читайте також: 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *