«Red Bull Володар Гори» підкорив Андріївський узвіз

На найкрутішій київській вулиці – Андріївському узвозі відбулися унікальні велоперегони.

На розі Андріївського узвозу й Боричевого току зібралося народу не менше, ніж під час Майдану. Та й не дивно, адже на участь у цих унікальних перегонах історичним узвозом зареєструвалися понад 400 учасників.

За словами велосипедистів, «конкуренція є досить нормальною». Серед учасників – як професійні спортсмени, так і аматори, які люблять кататися на велосипеді. Тому й велосипеди були різні: від крутих, наворочених гірських байків до звичайних, навіть були старі «Україна» і «Орлятко».

Велолюбитель Олег Муравецький розповів “Українському репортеру”, що учасники змагань дізнаються про такі заходи переважно через соціальні мережі, від друзів. Сам він трохи переживає за складну трасу й поїздку по бруківці, але сподівається, що на фініші буде не останнім.

Атмосфера на старті досить весела, незважаючи на те, що учасники помітно хвилювалися, а сам старт значно затримувався. А якщо брати до уваги, що поряд готувалися грузинські страви й займалася зірка фестивалю грузинської культури «Тбілісоба», то запах випічки ще більше піднімав настрій людям.

Яна Бєломоїна
Яна Беломоїна

Відкривала змагання відома українська велогонщиця та переможниця Кубка світу, чемпіонка Європи, дворазова учасниця Олімпійських ігор з маунтинбайку в крос-кантрі Яна Беломоїна. Саме вона першою випробувала цей заїзд.

«Супергонка – дуже гарна і специфічна, це більше спринтерський заїзд… Змагання на різних велосипедах. Тут кожен може випробувати свої сили, саме цей короткий підйом – дуже виснажливий, дійсно, ця бруківка дає про себе знати», – каже спортсменка.

Яна Бєломоїна
Яна Беломоїна

А з приводу того, чому саме Андріївський узвіз було обрано місцем проведення, Яна відповіла:

«Думаю, що це хороше місце, дуже багато людей зібралося: і спортсмени, і вболівальники, до того ж – центр столиці. А якби ми проводили цю велогонку десь в лісі чи на київських горах, певно, не було б так багато глядачів. Це – популяризація велоспорту».

Партнером “Red Bull Володар Гори” є Федерація велоспорту України, велосипедний бренд Giant – найбільший у світі виробник високоякісних велосипедів. Але це не просто конструктори та новатори, це – частина велоспільноти: спортсмени, шукачі пригод та аматори велосипедного руху, гонщики Тур де Франс, підкорювачі сінглтреків, любителі велотусовок, ваші сусіди та друзі. Вони вболівали за кожного учасника і бажали успішної гонки всім райдерам.

Президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко побажав усім учасникам змагань вибороти перемогу, насамперед, над самим собою і над життєвими труднощами.

“Ви вже перемогли, тому що прийшли на змагання, тому що не сидите вдома перед телевізором, а ведете активний спосіб життя”, – звернувся до учасників Олександр Башенко.

Ось такий він, велосипедний Київ. Варто брати приклад з нашої столиці.

Перегони відбулися за підтримки Федерації велосипедного спорту України та в партнерстві з Horizon Park Business Center.

Наталя ПЛОХОТНЮК

Фото на головній: старт відкриває Яна Беломоїна. Поруч – Олександр Башенко, який щойно побажав усім перемоги.
Фото Олексія ІВАНОВА

На цю тему читайте також

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *