“Наші футболісти зробили все для перемоги”, – головний тренер збірної України Петраков

Національна команда України з футболу здолала опір Шотландії в Глазго (3:1), тож зіграє у фіналі плей-офф відбору Чемпіонату світу-2022 проти збірної Уельсу. Головний тренер синьо-жовтих Олександр Петраков поділився враженнями від гри.

— Які емоції ви відчуваєте зараз? Що вони для вас значать?

— Зараз емоцій уже немає, вони залишилися на футбольному полі. Ця перемога дуже багато важить для нашої країни.

— Очікувалося, що збірна України докладе величезних зусиль задля перемоги. Тож багато кого здивувало те, наскільки скомпоновано й дружно ви грали. Що ви можете сказати із цього приводу?

— Дуже дякую за оцінку нашої праці. Футбол — це командна гра, це мої футболісти, які зробили все для перемоги. Треба їм усім подякувати. Думаю, зараз на нашій батьківщині всі люди, всі представники ЗСУ, які в окопах, казармах, госпіталях, усі наші вболівальники дякують, аплодують. Передусім це перемога хлопців.

— Що б ви побажали тим людям, які зараз виборюють свободу України?

— Ми сьогодні грали для них. Я хлопцям сказав перед виходом на поле, що ми граємо у футбол для простих людей, для нашої країни, для вболівальників, для тих, хто постраждав. Ми зробили невеликий крок — вийшли у фінал. Попереду — гра з Уельсом. Можу сказати, що ми зробимо все залежне від нас. Ми сьогодні порадували людей. Ми пишаємося тим, що є українцями, що прославляємо нашу країну в тяжкий час.

Хотів би дуже подякувати Шотландії за гостинність. Нас прийняли дуже добре. Я пройшовся вулицями Глазго, до мене підходили люди, бажали успіху. Бажаю їхній команді та головному тренеру Стіву Кларку всього найкращого.

— Чи задоволені ви фізичними кондиціями ваших хлопців? Чи задоволені ви діями Артема Довбика, який забив гол, але змарнував два непогані моменти?

— Не хочу зараз розбирати гру. Люди, які займаються футболом, мої колеги, тренери, мене зрозуміють. Зараз не до цього. Я сказав, що задоволений тим, як грали хлопці, а розбір робитимемо потім. Я зараз порожній, вихолощений. Перепрошую, але я не буду зараз розбирати гру.

— Попереду матч проти Уельсу. Чи вистачить часу на підготовку до цього суперника?

— Згідно з нашими планами завтра об 11.30 ми вилітаємо до Кардіффа. Увечері в нас тренування у двох групах. Далі будуть тренування, підготовка, хлопці будуть відновлюватися.

— Хотілося б почути кілька слів про нашу легенду, Андрія Ярмоленка, який забив уже 45-й гол за збірну України.

— Ви маєте на увазі, що він уже старий (посміхається)? Він добре почувається, молодий хлопець. Йому ще грати й грати, прогресувати…

— Олександр Зінченко був дуже емоційним на передматчевій прес-конференції. Як йому вдалося сконцентруватися на грі, щоб бути одним із лідерів команди?

— Зінченко — дуже патріотичний хлопець, він дуже переживає, усе сприймає близько до серця. Він — щирий українець. У нас усі хлопці такі. Хтось тримається, хтось не може стриматися. Не дай Боже, щоб на чиюсь землю прийшло таке горе. Поки воно не торкнулося тебе й твоєї сім’ї, ти цього не розумієш. У нас стільки загинуло людей — жінок, дітей… Те, що Сашко казав, — щиро, від душі…
***
Після півфінального поєдинку плей-офф відбору ЧС-2022 Шотландія — Україна (1:3) своїми думками зі ЗМІ поділився головний тренер нашого суперника Стів Кларк.

«Буду відвертий — перемогла краща команда. Вітаю Україну й бажаю їй удачі в Кардіффі. Думаю, там буде хороший матч, і шкода, що нас не буде серед його учасників. Сьогодні був вечір України, а не Шотландії», — заявив Кларк.

Українська асоціація футболу.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”