З Куршевеля – до в’язниці: мільйонера Жеваго узяли під варту

За запитом української сторони на гірськолижному курорті у французьких Альпах затримано українського бізнесмена та колишнього народного депутата Костянтина Жеваго.

Про це cтало відомо з інформації ДБР.

“На запит слідчих ДБР вдалося в Куршевелі затримати Костянтина Жеваго. Він є фігурантом кількох кримінальних проваджень у ДБР і зараз готуються документи на екстрадицію”, – сказала радник з комунікацій ДБР Тетяна Сап’ян.

Нагадаємо: минулого тижня правоохоронці провели обшуки гірничо-збагачувальних комбінатах групи Ferrexpo, основним власником якої також є Жеваго, в рамках розслідування про ухилення від сплати податків на суму майже 10 млрд грн.

А на початку серпня 2019 року Державне бюро розслідувань оголосило про підозру двом топ-менеджерам банку “Фінанси та кредит” у справі про розтрату 2,5 млрд грн коштів, повідомивши, що в розслідуванні фігурує колишній народний депутат.

Читайте також: “Окопи” українських мільйонерів у Монако. Блискіт і розкіш товстосумів (+відео)

Наприкінці вересня 2019 року слідчі ДБР заочно вручили підозру екс-нардепу Костянтину Жеваго у цій справі. За інформацією ДБР, у липні 2021 року Інтерпол оголосив Жеваго у міжнародний розшук.

На цю тему: Видано ордер на арешт олігарха Костянтина Жеваго

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”