Український велосипедист підкорив італійську дистанцію

На європейських спортивних “широтах” упевнено заявив про себе львівський велосипедист Олег Канака. В Італії він став чемпіоном світу з велосипедного спорту на треку серед юніорів.

Ці змагання були досить престижними, адже на старт вийшли збірні із 34 країн. Олег Канака переконливо довів, що сьогодні є кращим – зі значною перевагою над суперниками виборов звання чемпіона світу серед юніорів у груповій гонці.

Олег є вихованцем львівської ДЮСШ «Іскра», нині він – студент Львівського училища фізичної культури.

Вітаємо з перемогою в Італії, Олеже! (Другий праворуч.) Фото зі сторінки у Фейсбуку Федерації велоспорту

Нещодавно “Український репортер” мав змогу поспілкуватися з Олегом у перерві між змаганнями на Київському велотреку. 28 липня на столичній арені він переміг у гонці скретч.

Того дня спортсмен був упевнений, що стане лідером у Києві… Сказав, що нині у відмінній формі. Перед київським стартом Олег приїхав із Португалії, де змагався на першості Європи. А там виграв у груповій гонці на очки, це приблизно 25 кілометрів.

До речі, поборотися за першість на Київському велотреку разом з Олегом зі Львова тоді приїхали також чемпіони України Назар Гудзь, Валерій Романенко, Олександр Кривич (призер чемпіонату Європи в гонці скретч). У цій команді також брат Олега – Мар’ян, він теж чемпіон України на треку. “Тобто львівський колектив — потужний, стараємося тримати лідерські позиції в Україні”, – сказав тоді Олег Канака.

Олег Канака з тренером Андрієм Каргутом

А тренує Олега Андрій Каргут (Львівське училище фізичної культури), наставник, зауважимо, був вражений високою якістю Київського велотреку, якому львівська команда поставила найвищі оцінки.

Олександр Башенко

Президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко привітав Олега Канаку з перемогою в Італії. Особливі слова вдячності він адресував тренерському штабу на чолі з Андрієм Каргутом.

“За такою талановитою молоддю — майбутнє українського велоспорту! Пишаємося вами, хлопці, і очікуємо нових перемог!” – зазначив у привітанні президент Федерації велоспорту України.

Леонід БОРИСЕНКО

Фото на головній: Олег Канака під час змагань на Київському велотреку

Фото Олексія ІВАНОВА

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *