В Італії помер кондитер Роберто Лінгуанотто, котрого вважають творцем десерту “Тирамісу”
В Італії помер кондитер Роберто Лінгуанотто, котрого вважають творцем десерту “Тирамісу”.
Італійський кондитер Роберто “Лолію” Лінгуанотто помер у віці 81 року після тривалої хвороби. Його вважають винахідником відомого десерту тирамісу.
Про це повідомляє Рubity
Лінгуанотто працював у відомому ресторані Le Beccherie у Тревізо, Італія, коли створив відомий десерт.
Страва з’явилася у меню закладу у 1972 році. Рецепт нотаріально завірили троє членів делегації Італійської академії кулінарії у місті Тревізо.
Одне з припущень, що кондитер випадково впустив маскарпоне в миску з цукром і яйцями, а потім додав дамські пальчики, замочені в еспресо, разом зі співавторкою рецепту Альбою ді Пілло-Кампеол, дружиною власника Le Beccherie.
Тірамісу – італійський десерт на основі сиру маскарпоне, як наповнювач додається печиво “савоярді”, кава та какао. У класичному вигляді тирамісу подається охолодженим до кави еспресо.