Український борщ отримав у Японії престижну нагороду “Найкраща національна страва”
В Японії відбувся фуд-освітній форум і кулінарний конкурс World Chef King Summit 2022, на якому відомий всьому світу український борщ отримав нагороду як найкраща національна страва, приготована з продуктів, що ростуть на одній місцевості.
Від України у форумі, що проходив на японському острові Авадзі, брав участь шеф-кухар українського ресторану на Мангеттені Ruta та амбасадор українського борщу в США Дмитро Марценюк.
Про перемогу він розповів в Instagram.
“Везу ще одну перемогу України!!! Японія влаштувала теплу зустріч та дуже насичений графік. Багато емоцій і вражень від моєї поїздки.
Наші люди — це шалена підтримка і надзвичайна сила! Перемога в номінації – найкраща національна страва з місцевих продуктів на World King of Chefs Summit 2022”, написав у повідомленні Марценюк.
Нагадаємо, що легендарний шеф-кухар української кухні світового рівня, шеф-дипломат МЗС України, амбасадор борщу й української кухні в США Дмитро Марценюк вперше відвідав Японію.
15 листопада шеф-кухар приготував особливі українські страви для українців та японців у Токіо.
Посольство України в Японії у співпраці з Український центр Shibuya-Himawari запрошувало на захід у громадському закладі у районі Шибуя.
Усі зібрані кошти підуть на підтримку України – допомогу людям, які залишились без світла і тепла в Україні.
Дмитро Марценюк дванадцять років був шеф-кухарем в найкращому українському ресторані “Веселка” в Нью-Йорку, зараз співзасновник і шеф українського ресторану “Рута” у Вашингтоні.
World Chef King Summit — це фуд-освітній форум, на якому учасники обговорюють важливі теми харчування, а також відбуваються кулінарні змагання.
Як амбасадор борщу в США та співзасновник та шеф-кухар українського ресторану у Вашингтоні, Дмитро Марценюк отримав можливість розповісти в Японії про унікальність та важливість української культури, зокрема їжі та борщу.
“Це чудова можливість, що дозволить розповісти та привернути увагу до нашої країни”, повідомив він.