Вчені-імунологи пишуть про ефективність імбиру проти коронавірусу
За даними вчених-імунологів, боротися з коронавірусом допомагає імбир та інші прянощі. їх ефективність полягає у подразнювальному ефекті, який надає гостра їжа.
Речовини, які захищають нас від вірусів, знаходяться в крові. Якщо ви випили напій або пожевали якусь пряність, у вас виникає подразнення слизової оболонки рота, горла, носа. Після цього до слизової оболонки приливає кров. Виникає стан активної гіпермії. Кров з собою приносить інтерферони, які дозволяють організму боротися з інфекцією.
Прянощі прийнято вживати для профілактики сезонних застуд. Лікарі вважають, що це виправдано. З імбиру можна зробити пиріг, додавши туди перець, мед і трави.
На думку імунологів, імбир має місцеву подразнювальну дію, яка сама по собі не зміцнює імунітет, а лише прискорює кровообіг в органах.