Стадіон “Олімпійський” був величезною годівницею. Як крали мільйони під час ЄВРО-2012

Столична прокуратура підозрює екс-керівника НСК «Олімпійський» та двох підрядників у масштабних розкраданнях під час підготовки до ЄВРО-2012.

Слідчими прокуратури міста Києва, спільно з працівниками ГВ БКОЗ Управління Служби безпеки України в м. Києві та області проведено низку слідчих дій в рамках кримінального провадження за фактом розтрати бюджетних коштів ДП «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що під час виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу службовими особами ДП «НСК «Олімпійський» придбано за значно завищеною вартістю сидіння для трибун стадіону з подальшим виведенням коштів у готівку через суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності.

Сума встановлених збитків державному бюджету України під час закупівлі у 2011 році тільки крісел склала майже 27 млн грн.

На даний час слідчими прокуратури міста Києва спільно зі співробітниками ГВ БКОЗ проведено обшуки у посадових осіб ДП «НСК «Олімпійський» та суб’єктів господарювання, задіяних у схемі розтрати грошових коштів, та повідомлено про підозру у співучасті у вчиненні розтрати в особливо великих розмірах за ч. 5 ст. 191 КК України керівнику генерального підрядника – ТОВ «АК Інжинірінг» та керівнику субпідрядника – підприємства «Спецпостач» Міжнародного благодійного фонду «БЕЗПЕКА КРАЇНИ».

Пдготовлено повідомлення про підозру колишньому керівнику ДП «НСК «Олімпійський» за ч. 5 ст. 191 КК України. На даний час місцезнаходження останнього встановлюється.

До суду внесено клопотання про застосування відносно підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 13 млн грн кожному.

Прес-служба прокуратури міста Києва

Більше про це читайте тут

“Крали з розмахом”. Генпрокурор стверджує, що за Януковича розікрали гроші на Євро-2012

Like

Леонід Фросевич

Головний редактор “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *