Медики вважають, що коронавірус через їжу не передається

Поки не існує жодного доказу того, що віруси, що викликають гострі респіраторні захворювання, передаються через їжу. Це стосується і коронавірусу.

Пост про способи інфікування опублікував у Фейсбуку Центр громадського здоров’я.

У ЦГЗ нагадали, що COVID-19 є респіраторним захворюванням, яке передається при прямому контакті людини з людиною і коли інфікований кашляє або чхає.

Поки немає ніяких доказів того, що віруси, що викликають респіраторні захворювання, передаються через їжу.

Оскільки частки, що виділяються при кашлі, занадто важкі, щоб циркулювати в повітрі, вони приземляються на предмети і поверхні, які оточують заражену людину. Інша людина може підхопити вірус, торкнувшись забрудненої поверхні, предмета або руки інфікованої людини, а потім торкнувшись власного рота, носа або очей. Це також може статися, наприклад, якщо взятися за ручку дверей або потиснути руку, а потім доторкнутися до свого обличчя.

Тому підприємства громадського харчування, які продовжують працювати в режимі доставки, повинні знизити ризик зараження поверхонь і пакувальних матеріалів – в тому числі за допомогою засобів індивідуального захисту.

У харчовій галузі також необхідно ввести режим фізичного дистанціювання і строгі гігієнічні та санітарні заходи, забезпечити миття та знезараження рук на кожному етапі приготування, упаковки і збуту продуктів харчування.

У ЦГЗ додали, що, згідно з дослідженнями, COVID-19 може зберігати життєздатність до 72 годин на пластиці і нержавіючої сталі, 4 годин – на міді і до 24 годин – на картоні. Однак ці дослідження проводилися в лабораторних умовах з контрольованою відносною вологістю і температурою, тому їх слід обережно трактувати в реальному середовищі.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *