Біля Офісу Президента – гучна акція протесту на підтримку Сергія Стерненка

Гучна акція протесту спалахнула увечері 23 лютого на розі столичних вулиць Банкової та Інститутської, біля Офісу Президента України. Таким чином люди, а їх декілька тисяч, відреагували на ув’язнення громадського активіста Сергія Стерненка.

Як розповідав “Український репортер”, 23 лютого Приморський райсуд в Одесі оголосив вирок Сергію Стерненку – сім років ув’язнення з конфіскацією майна за нібито викрадення і катування людини.

“Українська правда” розповідає, що у столиці “поліція перекрила прохід до Офісу президента спецтехнікою та живим кордоном з поліції. Прихильники Стерненка, якого 23 лютого ув’язнив суд в Одесі, скандують “Аваков чорт”, “Свободу Стерненку”, “Разом і до кінця”, “Київ, вставай!”…

Фото з Фейсбук-сторінки Наталії Юсупової.

Протестувальники намагалися прорватися повз поліцію під ОПУ, правоохоронці виставили більше співробітників, щоб перекрити вхід. Мітингувальники їх штовхають, дехто кидає сніжки. У поліцію полетіли щонайменше два фаєри.

Люди скандують “Пропускай”, махають прапорами України, станом на 20:35 прорвати кордон поліції їм не вдалося, була невелика штовханина.

О 21:15 силовики укріплюють живий коридор перед Офісом президента, оскільки не справляються з потоком людей. Зайшла ще одна шеренга правоохоронців.

Близько 21:30 декілька активістів та журналістів вилізли на дах прохідної ОПУ. Звідти їх прогнала поліція…

Тим часом в МВС повідомили, що 17 людей затримали як активних порушників правопорядку. Під час штовханини вони застосували газові балончики та кидали у правоохоронців фаєри. За словами речника МВС, декілька правоохоронців отримали травми різного ступеню тяжкості – у деяких опіки очей. Речник наголосив, що силовики ніяк не перешкоджають проведенню акції, а реагують лише на порушення.

Велелюдні акції протесту на підтримку Стерненка пройшли також у Львові, інших містах. Активісти анонсують продовження масових протестів наступними вихідними.

Фото: 24-й канал

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *