Віцепрезидента Української асоціації футболу Собуцького відсторонили від футболу довічно. За побиття судді

Жорстке покарання дісталося почесному президентові ФК “Агробізнес”, віцепрезидентові Української асоціації футболу Олегу Собуцькому – його зобов’язано навіки “забути” про улюблену гру мільйонів людей. А якщо точніше, то йому заборонили будь-яку діяльність, пов’язану з футболом, довічно.

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ розглянув справу за заявою ПФЛ та Комітету з етики та чесної гри УАФ стосовно інциденту 15 липня 2020 року після матчу 24-го туру чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги «Агробізнес» (Волочиськ) —  «Минай» (Ужгород).

Про це повідосляє Українська асоціація футболу.

Відповідно до висновку Комітету з етики та чесної гри УАФ дії почесного президента ФК «Агробізнес» (Волочиськ) Олега Собуцького були визнані порушенням Кодексу етики та чесної гри, зокрема, ідеться про застосування фізичної сили до головного арбітра матчу та дії, що зашкодили іміджу УАФ та українського футболу в цілому.

За результатом розгляду КДК УАФ ухвалив: заборонити Олегу Собуцькому будь-яку діяльність, пов’язану з футболом, довічно; застосувати до ФК «Агробізнес» (Волочиськ) фінансовий штраф у розмірі 500 000 грн; заборонити ФК «Агробізнес» (Волочиськ) проведення матчів на стадіоні «Юність» у Волочиську до окремого рішення Комітету УАФ з питань стадіонів та безпеки проведення змагань.

Як зазначає сайт tv7plus, заяву про побиття написав арбітр Юрій Іванов, який був головним суддею матчу між командами “Агробізнес” та “Минай”.

“Матч між місцевою командою і гостями завершився перемогою гостей із рахунком 2:0. Це неабияк розлютило президента команди Олега Собуцького, а також вболівальників волочиських футболістів. Вони вважали, що суперники виграли завдяки упередженому суддівству Іванова.

У ході зустрічі суддя показав господарям поля 8 жовтих карток, 3 жовтих картки також дісталося команді гостей. Однак найбільше розлютило вболівальників “Агробізнесу”, що в середині першого тайму суддя не призначив пенальті у ворота гостей, хоча там, кажуть, були для цього підстави.

Отож після матчу у приміщенні для арбітрів Собуцький начебто напав на Іванова та побив його, пошкодивши йому носа. Власне, потерпілий це зафіксував на фото. Крім того, як стверджують очевидці, арбітрові в основному дісталися удари в тулуб…

Повернувшись після матчу до Києва, Юрій Іванов написав у поліції заяву на Собуцького, звинувативши його у побитті. Чомусь у Волочиську писати заяву за гарячими слідами він не ризикнув.

Щоправда, сам Олег Собуцький стверджує, що навпаки – стримував знавіснілих фанатів волочиського клубу, які хотіли побити арбітрів”, – пише сайт tv7plus.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *