Україна оголосила бойкот спортивним змаганням у Росії

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов своїм наказом заборонив національним збірним командам України брати участь у спортивних заходах на території Російської Федерації. 

Документ забороняє проводити навчально-тренувальні збори на території країни-агресора, а українським атлетам – брати участь у спортивних змаганнях, що проводяться на теренах РФ.

“Весь час, поки йде війна на сході, Україна врегульовує відносини із країною-агресором.

Ми говорили “так” офіційним змаганням, чемпіонатам світу і Європи, етапам Кубків світу, іншим турнірам, які організовують міжнародні спортивні федерації, які є частиною лізензійних змагань.

Ми говорили “ні” комерційним змаганням, сумнівним приватним кубкам, які часто організовують російські бізнесмени, і які не проходять під патронатом міжнародних федерацій.

За ці два роки прапор України піднімався на території Росії десятки разів, лунав наш гімн.

Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій. Тому я підписав новий наказ – про те, що згідно із нещодавно прийнятим Законом України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях”, українські спортсмени не братимуть участі в жодних змаганнях, що проходять на території РФ”, – написав міністр у Фейсбуку.

Він додав, що з оглядом на внутрішню і зовнішню політику Росії, їздити туди для наших спортсменів просто небезпечно.

І нагадав, що Україна закликає міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, “де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту і яка є порушником кодексу ВАДА. Агресори і порушники мають бути вигнаними з арени світового спорту”.

Українським атлетам заборонили їздити в Росію

Like

Рост

Журналіст “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *