Паралімпіада в Токіо: Україна завоювала ще дві медалі

У третій день Паралімпійських Ігор-2020 в Токіо українські спортсмени виграли ще дві медалі – срібло та бронзу. Українець Владислав Білий виборов срібло у метанні спису. А українська спортсменка Юлія Павленко – бронзу у стрибках в довжину, повідомили в Паралімпійському комітеті України.

Зокрема, 30-річна Юлія Павленко, яка виступала в класі F11 (для атлетів з порушенням зору) і показала результат в 4,86 метра, що забезпечило їй третє місце. Павленко підходила до змагань у статусі однієї з претенденток на медаль – вона виграла чемпіонат Європи, мала другий найкращий результат у сезоні серед усіх фіналісток (4.91 м). }ї найкраща спроба на 4.86 метра.

Такий результат довгий час дозволяв їй перебувати на другому місці, але в передостанній спробі головна фаворитка змагань, атлетка з Бразилії Сілванія Коста де Олівейр, виконала спробу на 5.00 метра – і потіснила Павленко на третє місце, пише «Суспільне».

А 23-річний Владислав Білий показав результат в 55,34 метра в дисципліні метання списа. Це особистий рекорд українського спортсмена, найкращий результат в історії Європи і другий результат на Паралімпіаді-2020. У змаганнях Білий поступився представнику Колумбії.

Таким чином за всі дні Паралімпіади-2020 Україна завоювала вже 11 медалей, серед них одне золото. Наразі Україна шоста за кількістю нагород. В Італії, яка на п’ятій позиції, теж 11 нагород.

Україна має «золото» та «срібло» від Єлизавети Мережко, ще 6 срібних медалей, які здобули Артем Манько та Олена Федота за фехтування на візках і плавці Антон Коль, Максим Крипак та Олексій Вірченко. «Бронзи» в плавчині Анни Гонтар і фехтувальника Євгена Бреуса.

Нагадаємо, що XVI літні Паралімпійські ігри-2020 в Токіо стартували 24 серпня. Україну представляють 143 спортсменів, які виступають у 15 видах спорту. Паралімпійська збірна України є однією з найсильніших у світі. За час незалежності українські паралімпійці здобули 374 медалі на літніх Іграх та 112 – на зимових. На останніх трьох літніх Іграх та чотирьох зимових українська збірна входила до першої п’ятірки медального заліку.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *