Олімпіада: медальна скарбничка українців поповнилася «золотом»

У дванадцятий день Олімпійських ігор представники національної збірної України змагалися у шести видах спорту

Бокс (вагова категорія 80 кг): Олександр Хижняк став олімпійським чемпіоном, перемігши у фінальному бою чинного чемпіона світу Нурбека Оралбая з Казахстану.

Греко-римська боротьба: Парвіз Насібов вийшов до фіналу у ваговій категорії до 67 кг.

Жан Беленюк поступився у півфіналі іранцю і боротиметься за бронзу у ваговій категорії до 87 кг.

Жіноча боротьба: Оксана Лівач у сутичці за бронзу в ваговій категорії до 50 кг поступилася чинній чемпіонці світу та Олімпійській чемпіонці Токіо-2020 Юї Сусакі з Японії.

Легка атлетика: представники спортивної ходьби Іван Банзерук та Людмила Оляновська посіли 17-те місце у змішаній естафеті — дисципліні, яка дебютувала в програмі Олімпійських ігор.

Олег Дорощук, показавши результат 2.24 м, вийшов у фінал стрибків у висоту. Владислав Лавський, який зупинився на висоті 2.15 та Андрій Проценко, який не зміг з трьох спроб взяти стартові 2.15, завершили виступи на Іграх-2024.

Веслування на байдарках і каное: Марія Повх провела два заїзди в байдарці-одиночці на 500 м. Фінішувавши четвертою у попередньому раунді, українка не змогла напряму вийти до півфіналу, але зробили це завдяки третій позиції в 1/4

Павло Алтухов у каное-одиночці на 1000 м, фінішувавши п’ятим у своєму попередньому заїзді, кваліфікувався в 1/4, де став третім і зупинився за крок від 1/2, таким чином завершивши виступи на Олімпіаді.

Стрибки у воду (трамплін 3 м): Вікторія Кесарь на 27-у місці завершила змагання у кваліфікації й не змогла вийти у півфінал.

Сьогодні, 8 серпня, у 13-й день Олімпійських ігор представники національної збірної України будуть змагатися у шести видах спорту.

Художня гімнастика (особисте багатоборство): кваліфікація, Таїсія Онофрійчук.
16:00 – кваліфікація.
Скелелазіння: жінки, 1/2 фіналу, трудність: Євгенія Казбекова.

Веслування на байдарках і каное: жінки, попередні заїзди, каное-одиночка 200 м: Людмила Лузан, Анастасія Рибачок. Чоловіки, півфінал, байдарка-четвірка 500м: Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов, Іван Семикін.

Сучасне п’ятиборство (рейтинговий раунд, фехтування): чоловіки: Олександр Товкай, Владислав Чекан. Жінки: Валерія Пермикіна.

Жіноча боротьба (вагова категорія до 57 кг): жінки, 1/8 фіналу: Аліна Грушина-Акобія.

Вільна боротьба (вагова категорія до 86 кг): чоловіки, 1/8 фіналу: Василь Михайлов.

Важка атлетика (вагова категорія до 59 кг): Каміла Конотоп.

Греко-римська боротьба: чоловіки, до 67 кг, фінал: Парвіз Насібов.
Чоловіки, до 87 кг, сутичка за бронзу: Жан Беленюк.

У медальному заліку, з вісьмома нагородами, Україна посідає 17-ту позицію.

Фото: НОК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *