На Олімпіаді-2024 спортсмени побили 21 світовий рекорд

Протягом Олімпійських ігор-2024 у Парижі було встановлено 21 світовий рекорд. Це сталося за підсумками змагань у дев’яти видах спорту, зокрема у стрільбі з лука, легкій атлетиці, велотреку, стрільбі, скелелазінні та плаванні, веслуванні на байдарках і каное, сучасному п’ятиборстві та важкій атлетиці. Деякі рекорди було побито декілька разів.

Про це повідомляє Суспільне.

Найбільше світових рекордів було встановлено у плаванні. Спортсмени перевершували найкращий час у цьому виді спорту чотири рази. Найбільше ж рекордів на Олімпіаді-2024 здобули американці — на їх рахунку сім нових найкращих досягнень.

При цьому найчастіше оновлювали світові рекорди у велотреку. Загалом на Іграх у Парижі це зробили 12 разів.

Порівняно з Токіо-2020, світових рекордів на змаганнях у Парижі було менше. Так, у Японії було встановлено 24 світових рекорди.

Список усіх світових рекордів на Олімпіаді-2024 у Парижі
Легка атлетика — у кваліфікації змішаної естафети 4×400 метрів збірна США показала найкращий час у світі — 3:07.41 хвилини.
Легка атлетика — у фіналі стрибків з жердиною швед Мондо Дюплантіс оновив власний же світовий рекорд: подолав позначку у 6.25 метра.
Легка атлетика — у фіналі на 400 метрів з бар’єрами Сідні Маклафлін-Леврон побила свій рекорд, встановлений за півтора місяця до Олімпіади на чемпінаті США.
Стрільба з лука — кореянка Лім Сі Хьон на кваліфікації змагань показала результат у 694 очки, покращивши попередній рекорд на два бали.
Плавання — китаєць Пань Чжанле у фіналі змагань на 100 метрів вільним стилем випередив свій же найкращий час на 0.4 секунди.
Плавання — у фіналі мікстестафети 4х100 метрів вільним стилем збірна США показала результат на 15 сотих секунди швидше попереднього рекорду.
Плавання — Боббі Фінке встановив найкращий час на дистанції 1500 м. Попередній рекорд протримався 12 років.
Плавання — жіноча збірна США показала найкращий час в естафеті 4х100 метрів комплексним стилем.
Скелелазіння — американець Сем Вотсон двічі побив рекорд у скелелазінні на швидкість: спочатку у кваліфікації (4.75 секунд), а потім у фіналі (4.74 секунди).
Скелелазіння — полька Олександра Мірослав також показала найкращий час у світі під час відбору (6.21 секунди), а потім знову покращила його на 0.15 секунди.
Велотрек — збірна Великої Британії встановила новий рекорд у жіночому командному спринті. При цьому він був побитий п’ять разів протягом одного змагального дня.
Велотрек — збірна Нідерландів показала найкращий час у командному чоловічому спринті. Команда зробила це двічі за день — у першому раунді відбору та фіналі.
Велотрек — збірна Австралії у командній чоловічій гонці переслідування побила рекорд збірної Італії, що тримався з попередньої Олімпіади.
Велотрек — Гаррі Лаврейсен з Нідерландів проїхав у кваліфікації спринту за 9.088 секунд.
Велотрек — німкеня Леа Фрідріх проїхала у кваліфікації спринту за 10.029 секунд.
Стендова стрільба — у міксті стендової стрільби збірні Італії та США закрили найбільшу кількість мішеней в історії — 149 зі 150. При цьому США — у кваліфікації, а Італія — у фіналі Ігор-2024.
Веслування на байдарках і каное — канадка Кеті Вінсент подолала дистанцію 200 метрів у каное-одиночці за 44.12 секунд.
Сучасне п’ятиборство — угорка Мішель Гуляш стала олімпійською чемпіонкою з результатом у 1461 очко.
Сучасне п’ятиборство — єгиптянин Ахмед Ельгенді став олімпійським чемпіоном з результатом у 1555 очок.
Важка атлетика — Карлос Насар встановив два світових рекорди у ваговій категорії 89 кг: підняв вагу 224 кг у поштовху та став олімпійським чемпіоном з вагою 404 кг за сумою двоборства.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *