Неймовірний вечір боксу: Усик, Гвоздик та Ломаченко впевнено перемогли своїх суперників

Наші боксери вкотре довели, що вони є найсильнішими бійцями у своїх вагових категоріях. «Український репортер» – про найуспішніший вечір в історії українського боксу.

Незважаючи на ранній початок боксерського вечора, а бої розпочалися о 5-й годині недільного ранку, вони викликали небувалий інтерес не лише в США, а й в Україні. Олекандр Усик та Василь Ломаченко успішно захистили свої титули, а Олександр Гвоздик ще на один крок наблизився до чемпіонського бою.

Усик – Хантер

Другий поспіль захист титулу чемпіона світу за версією WBO у важкій вазі (90,7 кг) дався Олександру Усику дуже непросто. Напевно, бій проти Майкла Хантера став одним з найважчих для Усика на професійному ринзі.

До того, жоден з боксерів не програвав – це, безумовно, додавало інтересу поєдинку. «Битва непереможних» – така інтригуюча вивіска була у цього поєдинку.

Майкл Хантер, за рахунок більшого розмаху рук, фізично переважав Усика. Тому, не дивно, що американець активно користувався своїм козирем. Бій розпочався з обережної розвідки від обох суперників. Ніхто особливо не поспішав – боксери вивчали один одного.

У перших трьох раундах дещо активнішим був претендент – Хантер не ховався в захисті, сміливо йшов вперед, однак здебільшого, його удари не влучали в ціль – Олександр Усик дуже вдало оборонявся. Така тактика дозволяла нашому боксеру активно проводити кінцівку кожного з раундів, обстрілюючи опонента з ближньої та дальньої дистанцій.

Ближче до середини поєдинку Усик перехопив ініціативу. У 4,5 та 6-му раундах глядачі побачили видовищний та відкритий бокс. Суперники не цуралися багато та розмашисто атакувати, подекуди просто забуваючи про захист. У такому «місиві» набагато переконливішим виглядав українець.

Усик проводив розкішні комбінації і більшість його ударів були точними.

Майклу Хантеру теж варто віддати належне. Американець намагався тримати високий темп поєдинку, відповідати атакою на атаку. Проте надовго Хантера не вистачило.

Чемпіонські (10,11,12) раунди стали окрасою поєдинку. Усик атакував багато, Хантер відповідав тим же.

Суперники майже не клінчували – надавали перевагу розмінним атакам. Коли Усик зменшував тиск, у повільному бою Хантер виглядав переконливіше. Як тільки українець додавав у швидкості – у американця були суттєві проблеми.

Останній раунд був повністю за чемпіоном. Усик просто три хвилини бомбардував суперника шквальними ударами. Хантер майже не відповідав. Рефері навіть відрахував американцю нокдаун, та все ж не зупинив бій, а дозволив Хантеру відстояти до кінця – він це заслужив. Після останнього гонгу усі троє суддів одностайно зафіксували перемогу українця. Рахунок 117:110 відобразився на трьох суддівських картках.

Закономірна, заслужена, хоча і не проста перемога Усика.

«Я задоволений своїм виступом. Зробив те, що повинен був. Суперник пропустив досить багато ударів і, можливо, бій потрібно було зупиняти у фінальних раундах. Готовий битися з будь-яким чемпіоном коли завгодно і де завгодно», – розповів після бою Олександр Усик.

Гвоздик – Гонсалес

Візуально перемога Олександра Гвоздика у цьому поєдинку виглядала найлегшою, серед усіх трьох боїв, проведених українськими боксерами. У першому раунді кубинець, як більш досвідчений боєць, диктував свої умови в ринзі. Гвоздик чи то перехвилювався, чи то зловив мандраж. Гонсалес активно йшов вперед, викинув кілька непоганих ударів, які досягли цілі.

На другий раунд Олександр вийшов більш зібраним і вже сам почав активно наступати. Кілька разів у нашого боксера пройшов точний правий удар через руку. Гонсалес теж відповідав на таки українця. Раунд був рівним.

Зате у третьому раунді Гвоздик неймовірним ударом відправив суперника на підлогу – нокдаун. За кілька секунд ситуація повторилася. Гонсалес знову підвівся, але було таке враження – він не розумів, що відбулося. Гвоздик кинувся добивати опонента, провів серію ударів, після яких кубинець впав на живіт.

Рефері зупинив бій. Перемога Гвоздика нокаутом, яка наблизила Олександра до чемпіонського поєдинку.

Ломаченко – Соса

Напередодні цього поєдинку Соса багато та зухвало говорив. Він обіцяв шокувати Ломаченка, розповідав, що Василя не можна назвати топовим бійцем. Більше того, Джейсон ледь не провалив зважування перед боєм, лише з другого разу вклавшись у потрібну вагу. Проте, на практиці, слова Джейсона розійшлися з ділом.

Ломаченко сьогодні є один з найсильніших, найшвидших та найтехнічніших боксерів у світі. Об’єктивно перебоксувати Василя суперник не міг. Єдине, що залишалося пуерто-ріканцю – зробити ставку на свій потужний характер та волю.

Боксери розпочали бій обережно. Але з кожним новим раундом Ломаченко лише додавав. Соса тримався, впирався, застосовував брудні прийоми, як то удари в пах чи бедро, але різниця боксерів у класі давалася в знаки. До четвертого раунду Ломаченко «розкочегарився» на всі сто – українця було не спинити.

Соса вважається достатньо швидким боксером, але на фоні Василя він виглядав повільною та недолугою черепахою.

Інколи на 10 ударів українця суперник відповідав всього одним, тай то не точним випадом.

Василь куражився, загравав з публікою, і постійно гамселив Сосу неймовірно швидкими серіями ударів.

Суперник намагався відповідати, але ніяк не міг поспіти за надзвичайно швидкими ногами українця. У 8 та 9 раундах перевага Ломаченка була настільки значущою, що секунданти Соси прийняли єдино правильне рішення – зупинити бій.

Ломаченко вдруге поспіль відстояв титул чемпіона світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі (до 59 кг). Своїм фантастичним боксом Василь підтвердив, що у цій ваговій категорії йому немає рівних. Ломаченко неодноразово говорив, що, ймовірно, перейде до важчої категорії (61,2 кг) – можливо там у Василя знайдеться гідний опонент.

«Вийшов на ринг і показав усім хайтек-стиль. Думаю, добре виконав свою роботу. Збираюся зв’язатися з Бобом Арумом (промоутер Ломаченка-авт.) і сказати йому, що маю намір битися тільки з чемпіонами.

Дізнаюся, чи є в моїй вазі чемпіони, готові битися. Якщо немає, то перейду в легку вагу. Хотів би зустрітися з Террі Фленеганом в Англії. Крутий був би бій проти Майки Гарсії. Хочу такі поєдинки, як можна швидше. Моя кінцева мета поєдинок з Теренсом Кроуфордом. Це мегафайт, якого хочуть вболівальники», – розповів після бою Ломаченко.

Нагадаємо, на даний момент Теренс Кроуфорд є чемпіоном світу за версіями WBO і WBC в першій напівсередній вазі (до 63,5 кг).

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *