На чемпіонаті світу з шахів за Україну боролися п’ять рідних сестричок

Під час чемпіонату світу зі швидких шахів і бліцу серед дівчаток і хлопчиків до 8, 10 і 12 років, що відбувся в столиці Білорусі Мінську, учасники та вболівальники раз у раз захоплювалися українською командою. Шаховий світ вразив дивовижний факт. Честь України на турнірі захищали п’ять рідних сестер.

Про унікальну сім’ю Прочаевих з Києва писав навіть офіційний сайт Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ). Олена і Вадим виховують шестеро дітей, четверо з яких з’явилися на світ в один день. Сестри-близнючки Оля, Тіна, Аліна і Ліза, що народилися у 2010 році, виступали у віковій категорії до 10 років, а їхня старша сестра Ніна – до 12 років, – повідомляють fakty.

До речі, старший брат Іван також грає в шахи, але через віковий ценз брати участь у світовій першості не міг, тому підтримував сестричок в Мінську разом з батьками.

«Ви таке бачили? Я – ніколи! Четверня з Києва брала участь в чемпіонаті світу зі швидких шахів і бліцу до 10 років, а їхня старша сестра – до 12. Чесно кажучи, я вперше в житті бачила четверняшек. А щоб ще усі займалися шахами, це щось неймовірне. Низький уклін батькам!», – написала на своїй сторінці в Facebook дворазова чемпіонка Європи, віце-чемпіонка світу Наталія Жукова, яка теж їздила на турнір у Мінську.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *