Кубок України з футболу повернувся до Києва

Столичні динамівці стали 12-разовими володарями головного футбольного трофею країни. У фінальному матчі на харківському стадіоні “Металіст” вони перемогли полтавську “Ворсклу з рахунком 8:7.

Основний час гри завершився нічийним результатом – 1:1.

Із сайту Української асоціації футболу:

Головний тренер київського «Динамо» Олексій Михайличенко прокоментував перемогу своєї команди:

— Не думаю, що такі матчі варто аналізувати. Це справжня кубкова гра, де були інтрига, нерви, невикористані моменти, помилки — усе разом. Додатковий час, серія пенальті… Справжній фінал Кубку. Хочу подякувати Юрію Максимову і його команді, оскільки вони ще раз показали, що неважливе місце в таблиці — за Кубок мають право боротися всі, і кожен має шанс перемогти.

 Попова не було навіть у заявці. У чому причина його відсутності? Наскільки Сирота виправдав ваші очікування?

— Попов іще не повернувся до загальної групи, тому й не зіграв у фіналі. Він працює за індивідуальним планом. Але він не міг не приїхати сюди, як і Піварич, як і гравці, які не потрапили до заявки. Усі вони входять до нашої обойми. Сподіваюся, Попов скоро повернеться на поле. Що стосується Сироти, то ми знаємо його як футболіста з хорошою психікою. Він отримав свій шанс, непогано провів матч. Попередня гра чемпіонату дала нам можливість подивитися на нього. На мій погляд, у кубковому поєдинку ми не помилилися з вибором. Звичайно ж, були помилки, але вони були в усіх. У цілому ж Олександр зіграв доволі непогано — особливо як для свого першого фіналу Кубку.

 Наскільки ви задоволені суддівством?

— Мені краще оцінювати гру своєї команди, ніж суддівство. Я розумію, що це кубковий матч, напруга, ми швидко пропустили гол. Однак мені здається, що ми могли вирішити долю зустрічі, не доводячи справу до пенальті. Так, у «Ворскли» також були моменти. Але таких шансів, як у нас, у суперників не було.

 Вербич провів поєдинок на позиції центрфорварда. Беньямін уже не вперше грає на вістрі атаки. Чи це означає, що він влаштовує вас на цій позиції більше, ніж наявні в команді номінальні нападники?

— Ми вважали, що Вербич наразі буде більш ефективним. Наступні матчі — інша розмова. У нас немає можливості будувати тривалу стратегію, адже в нас кожні три-чотири дні гра. Тому роботи вистачить для всіх. Найголовніше — реалізовувати ті моменти, які в нас є”.

Головний тренер полтавської «Ворскли» Юрій Максимов::

— Чесно кажучи, мені шкода хлопців. Не побажав би нікому опинитися в такій ситуації. Зрозуміло, що «Динамо» було сильнішим. Якби біло-сині забили другий м’яч, я б не так засмутився. А пенальті — це лотерея, в якій прикро програвати. Усі старалися, билися, за що я дякую своїм підопічним, однак удача була не на нашому боці.

 Ви обіцяли в разі серії пенальті випустити Ісенка. Чому він у підсумку не вийшов на поле?

— Залишалося 10 хвилин до завершення матчу. Степанюк попросив заміну, тому ми випустили Баєнка. Випустили на поле захисника, хоча могли змінити ще й воротаря. Але залишався час, невідомо, як би Ісенко ввійшов у гру. Різник стояв нормально, тому ми не хотіли його міняти”.

Нагадаємо, що на шляху до вирішального поєдинку київські динамівці обіграли донецький «Шахтар», «Олександрію» та «Минай». Причому двічі киянам доводилося грати овертайми. А  «Ворскли» дійшла до фіналу Кубку України-2019/2020 через перемоги над «Колосом», «Десною» та «Маріуполем», який полтавці здолали в серії післяматчевих пенальті, де головним героєм став 16-річний воротар Павло Ісенко.

Стартові склади команд

«Динамо»: Бущан, Сидорчук (к), Вербич, Шепелєв, Цітаішвілі, Де Пена, Миколенко, Буяльський, Шабанов, Сирота, Кендзьора. Запасні: Бойко, Кадірі, Соль, Шапаренко, Циганков, Андрієвський, Караваєв, Русин, Дуелунд. Тренер: Олексій Михайличенко.

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков (к), Альюн, Сапай, Скляр, Пуцлін, Якубу, Кане, Кулач, Степанюк. Запасні: Ткаченко, Баєнко, Опанасенко, Луізао, Шехіч, Ребенок, Васін, Кравчук, Ісенко. Тренер: Юрій Максимов.

Суддя матчу – харків’янка Катерина Монзуль.

Фото: FC Dynamo Kyiv

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *