Кубок України. У фіналі зіграють «Динамо» та «Зоря»

У півфінальному поєдинку Кубку України в Тернополі київське «Динамо» обіграло волочиський «Агробізнес».

Подоляни стали 10-м за ліком представником нижчих ліг в 1/2 фіналу турніру, здолавши на своєму шляху дві команди УПЛ — «Ворсклу» та «Шахтар». Динамівці ж 20-й раз дійшли до цієї стадії, і раніше залишалися без фіналу лише двічі.

Кияни, які після перемоги над «Шахтарем» стали без п’яти хвилин чемпіонами України, почали створювати моменти з перших хвилин. Поруч зі стійкою головою пробив Бєсєдін, удар Родрігеса заблокували, невдалою виявилася спроба Миколенка. На 21-й хвилині Бєсєдін не реалізував вихід сам на сам з Артимом після класного пасу від Миколенка.

Пізніше Юхимович в останню мить заблокував удар Родрігеса, Шапаренко з вигідної позиції влучив у Циганкова. Проте на останній хвилині першого тайму «Динамо» все ж відкрило рахунок — після пасу Родрігеса ударом у правий кут воріт з-за меж штрафного відзначився Лєднєв.

У другій половині зустрічі біло-сині спробували збільшити перевагу: Миколенко з правої пробив повз ворота, небезпечний удар Шапаренка заблокували, а Артим у ближньому бою переграв Циганкова. Пізніше Максим Козиряцький призначив пенальті у ворота «Агробізнесу», але після перегляду повтору скасував своє рішення.

На 68-й хвилині Бєсєдін подвоїв перевагу «Динамо» — форвард підхопив м’яч поруч із чужим штрафним та здалеку пробив у ближній кут. Пізніше після удару Сидорчука з добивання м’яч у ворота доправив Циганков, але у Віктора зафіксували офсайд.

Остаточний рахунок у поєдинку після виходу на заміну встановив Буяльський. Циганков розігнав контратаку, під час якої Караваєв прострілив, а Віталій пробив голкіпера. Тож у підсумку — 3:0, і кияни крокують до фіналу Кубку України, який вони вигравали уже 12 разів.

У складі «Динамо» на поле виходили гравці, які викликалися на березневий збір національної команди України: Миколенко, Сирота, Тимчик (замінений на 46-й хвилині), Сидорчук, Циганков, Шапаренко (замінений на 67-й хвилині), Бєсєдін (гол, замінений на 79-й хвилині), Караваєв (гольовий пас, вийшов на заміну на 46-й хвилині), Шепелєв (вийшов на заміну на 67-й хвилині).

Фінал  Кубка України пройде на міському стадіоні в Тернополі в четвер, 13 травня. 

Інформація Української асоціації футболу

Фото: fcdynamo.kiev.ua

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *