Годинник від Суркіса cпричинив відставку президента Німецького футбольного союзу

Подарунок віце-президента УЄФА Григорія Суркіса став однією з причин відставки президента Німецького футбольного союзу Рейнхарда Грінделя.

Рейнхард Гріндель запевнив, що дізнався про вартість годинника – 6 тисяч євро – лише на минулих вихідних, після чого відразу звернувся до керівництва DFB (Німецького футбольного союзу), – повідомляє Еспресо, з посиланням на Der Spiegel.

Йдеться про годинник, який очільник DFB отримав від віце-президента УЄФА Григорія Суркіса, з яким співпрацював у рамках УЄФА і з яким сидів поруч на засіданні організації. Гріндель стверджує, що Суркіс не мав жодних економічних інтересів у зв’язку з DFB, ніколи не просив у Грінделя про допомогу з будь-яких питань, що це був “приватний подарунок, без будь-якого стосунку до української футбольної федерації або навіть до підприємництва”. Німець вважав неввічливим не прийняти подарунок.

“Я не знав бренду годинника і не мав уявлення про його цінність”, – заявив Гріндель.

За його словами, він показував годинним співробітникам, проте не задекларував його при перетині кордону.

“Повірте мені, я був приголомшений помилкою, яку я зробив”, – поскаржився 57-річний Гріндель.

Як стверджують німецькі ЗМІ, функціонер отримав платежі на загальну суму близько 78 тис. євро від одного з підрядників – компанії DFB-Medien Verwaltungs-Gesellschaft – і не повідомив про них публічно.

Незважаючи на відставку, Гріндель продовжуватиме обіймати міжнародні посади в раді ФІФА і у виконкомі УЄФА.

Нагадаємо, 7 лютого президента Федерації футболу України Андрія Павелка, який обійняв свою посаду після Григорія Суркіса і Анатолія Конькова, обрали до виконкому УЄФА.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *