Футбольна збірна України показала хорошу гру в поєдинку з чемпіонами світу

Перший матч нового циклу світової першості національній збірній України випало проводити на полі переможця попереднього мундіалю — команди Франції.

Господарі вели позиційний наступ, а гості, зберігаючи концентрацію та компактність на своїй половині поля, вичікували можливості для контрвипаду. По-справжньому гаряче у володіннях Бущана стало на 11-й хвилині, коли Жіру після проходу Ернандеса з кількох метрів не влучив у площину воріт. А за вісім хвилин Франція вже була попереду: Грізманн із кута штрафного майданчика закрутив м’яч під дальню стійку.

Поступаючись у рахунку, синьо-жовті почали частіше гостювати на половині суперників. Справжніх загроз до перерви їм створити не вдалося, хоча кілька непоганих атакувальних комбінацій пройшло. Водночас у захисті гості якихось відвертих провалів не допускали, але, попри це, французи завдяки насамперед індивідуальній майстерності швидких та технічних флангових виконавців та потужному тиску у виконанні Жіру періодично змушували опонентів хвилюватися.

Зберігати структуру своєї гри українській команді вдавалося й по перерві. Більше того, у нападі вона почала діяти агресивніше, і виявилося, що господарі до такого не готові. Караваєв обікрав Мбаппе на правому фланзі, відпасував на Сидорчука, той потужно пробив низом, і м’яч рикошетом від Кімпембе закотився у ворота повз безпорадного Льоріса, який стрибнув в інший кут. 1:1.

Запропонувати щось нове супернику збірна Франції, яку такий рахунок аж ніяк не влаштовував, не спромоглася. Не внесли перелому у гру й заміни Дідьє Дешама. Господарі вели позиційний наступ великими силами, але українські футболісти добре читали гру в захисті, не залишаючи французам вільних зон. В останні хвилини Ле Бле влаштували облогу українських воріт, але Бущан після кутового й удару Кімпембе надійно зафіксував м’яч.

Збірна України встояла — 1:1.

Головний тренер національної команди України Андрій Шевченко відповів на запитання ЗМІ на прес-конференції після матчу зі збірною Франції, в якому його підопічні вибороли нічию на полі чинного чемпіона світу.

— Це була хороша для нас гра, — сказав наставник синьо-жовтих. — Ми виконали план, уперше грали за такою схемою. Було дуже складно, оскільки ми мали замало часу на підготовку. Я хочу подякувати своїм футболістам за докладені ними зусилля й командну гру. Вони витратили багато енергії, але це єдиний спосіб зупинити настільки талановиту команду, як Франція. Для нас це дуже хороший результат — здобути сьогодні одне очко.

Інформація Української асоціації футболу.

Фото Павла Кубанова

 

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *