Борець греко-римського стилю Жан Беленюк здобув бронзу на Олімпійських іграх 2024

8 серпня на Олімпійських іграх 2024 у Парижі український борець греко-римського стилю Жан Беленюк провів поєдинок за бронзу та здобув перемогу.

Про це пише Суспільне Спорт.

Як повідомляють, 33-річний українець у ваговій категорії до 87 кілограмів здобув перемогу над поляком Аркадіушом Кулиничем (3:1).

Беленюк приніс Україні четверту бронзову медаль.

Золотий медаліст Токіо-2020 розпочав Олімпіаду-2024 з упевненої перемоги над китайцем Цяня Хайтао — 7:1. Далі на стадії 1/4 фіналу українець подолав представника Казахстану Нурсултана Турсинова.

У півфіналі, щоправда, Беленюк поступився іранцю Алірезі Мохмадіпіані. Чинний віцечемпіон світу закінчив поєдинок проти Жана з рахунком 3:3, проте пройшов до фіналу завдяки перевазі останнього технічного бала.

У поєдинку за “бронзу” Ігор-2024 Беленюк зустрічався з поляком Аркадіушем Кулиничем.

Спортсмени неквапливо розпочали боротьбу, проте перші очки таки заробив поляк: 1:0 на рахунок Кулініча через пасивність Беленюка. З таким самим рахунком закінчився перший період сутички.
Жан активно розпочав другу частину протистояння: українцеві було достатньо заробити одне очко, аби перемогти завдяки перевазі останнього технічного бала.
Перший бал Беленюк заробив через пасивний стиль ведення боротьби з боку поляка. Ще два бали українець здобув майже відразу — повів з рахунком 3:1. Такий же результат Жан зміг зберегти до кінця сутички, здобувши третє місце Олімпіади-2024.
“Бронзовий” поєдинок Жана Беленюка став останнім для борця. Він завершив 24-річну кар’єру медаллю Ігор-2024, символічно знявши борцівки після протистояння.
Додамо, що Беленюк — олімпійський чемпіон Токіо-2020 та срібний призер Ріо-2016. Тепер в його активі є бронза Парижа-2024.

Нагадаємо, що також 8 серпня борець греко-римського стилю Парвіз Насібов приніс Україні третє “срібло” Олімпійських ігор-2024, поступившись у фіналі вагової категорії до 87 кг іранцю Саїду Есмаілі.

Варто додати, що це перша нагорода України на Олімпійських іграх-2024 зі спортивної боротьби. Медалі з цього виду спорту “синьо-жовті” здобували на всіх восьми Олімпіадах в історії.

А також дев’ята медаль усіх ґатунків (та третє “срібло”) для збірної України в усіх видах спорту Олімпійських ігор-2024.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *