Біатлон: Сергій Семенов виграв бронзову медаль

Українець став третім в індивідуальній гонці на етапі Кубка світу в Антгольці

Надзвичайно успішним виявився другий день змагань в Антгольці для чоловічої збірної України з біатлону. Наша команда, завдяки старанням Сергія Семенова, здобула першу в сезоні медаль – Семенов показав третій час в індивідуальній гонці.

Українець стартував досить вдало. Він швидко пройшов перше коло і закрив усі п’ять мішеней на стрільбі лежачи. Спокій і влучність Семенова у роботі з гвинтівкою відразу вивели нашого біатлоніста в лідери змагань, а після третьої стрільби усі інші біатлоністи орієнтувалися на Сергія – на той момент наш земляк показував найкращий час на трасі. Семенов випереджав найближчого конкурента на 15 секунд.

На останній, четвертій стрільбі стоячи, Семенов припустився одного промаху. Нагадаємо, що в індивідуальній гонці за промах до результату біатлоніста додається одна хвилина. Тоді й стало зрозумілим, що гонку Сергій не виграє, бо позаду йшли надзвичайно швидкі Фуркад та Шипулін, але у призерах залишитися зможе. Так воно і сталося.

Француз Мартен Фуркад, незважаючи на два промахи, випередив Семенова на 14,8 секунди, а росіянин Антон Шипулін «привіз» Фуркаду ще 41 секунду. Витіснити Семенова з трійки призерів мав шанс «король біатлону» Уле-Ейнар Бйорндален, але швидкості ветерану на останньому колі явно забракло. Таким чином, українець уперше в цьому сезоні і вп’яте у кар’єрі потрапив на подіум.

«Бронза» Сергія Семенова стала першою чоловічою і другою загальною нагородою для України в цьому сезоні. Нагадаємо, що у грудні наша жіноча команда теж стала третьою в естафеті. На жаль, цього року українські біатлоністі не так часто радують своїх прихильників, тому нагорода Семенова є дуже цінною.

Варто також відзначити і досить непоганий виступ іншого українця – Володимира Семакова. Він з одним промахом посів 16-ту позицію та потрапив до зони нарахування очок. Артем Прима фінішував 45-м, Олександр Жирний – 49-м, а Дмитро Підручний, заваливши стрільбу (7 незакритих мішеней), опинився аж на 83-й позиції.

Кубок світу з біатлону 2016/2017
Етан в Антгольці, Італія
Індивідуальна гонка, 20 км

1. Антон Шипулін (Росія) (0+0+1+0) – 50:38.1
2. Мартен Фуркад (Франція) (0+1+1+0) – +41.0
3. Сергій Семенов (Україна) (0+0+0+1) – +56.8
4. Уле-Ейнар Бйорндален (Норвегія) (0+0+1+0) – +1:04.9
5. Сімон Шемпп (Німеччина) (0+1+0+1) – +1:09.8
…16. Володимир Семаков (Україна) (0+1+0+0) – +2:32.1
…45. Артем Прима (Україна) (1+1+2+0) – +5:08.1
…49. Олександр Жирний (Україна) (2+0+0+1) – +5:21.0
…83. Дмитро Підручний (Україна) (2+1+2+2) – +7:58.1

Ярослав ТИМОШИК

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *