Княжичі: Луценко спрямовує вістря критики у бік Крищенка (+відео)

Генпрокуратура трішки привідкрила завісу секретності щодо трагедії в селі Княжичі (від “дружнього вогню” загинули п’ятеро поліцейських). Юрій Луценко спрямовує критичне вістря у бік начальника київської поліції Андрія Крищенка.

Генпрокурор вважає, що саме Крищенко має понести відповідальність за цю трагедію. Ось фрагмент виступу Луценка на засіданні парламентського Комітету з питань правоохоронної діяльності:

“Як на мене, недоречні претензії до міністра внутрішніх справ. Принаймні на цьому етапі слідства. В той же час вважаю, що керівник операції, який дав на неї дозвіл, керівник столичної поліції, мав би нести службову, адміністративну, а, скоріше, моральну відповідальність за п’ятьох загиблих підлеглих”…

“…Керівництво підозрюється в злочинній недбалості з тяжкими наслідками. Співробітники підозрюються в умисному вбивстві… Ми вбачаємо недбалість у діях керівників, які були на місці і віддавали накази. Це Курята і начальник Шевченківського райвідділення Нацполіції Мариновський, які дали усну вказівку звільнити (затриманих) співробітників поліції”.

За словами Луценка, якого цитує Укрінформ, співробітники поліції були ретельно проінструктовані про можливість нападу на будинок №30 (у Княжичах, 4 грудня. – Ред.) зловмисників у формі працівників правоохоронних органів. Водночас жодного плану та інструктажу щодо звільнення працівників розвідки не існувало. Також експертизи засвідчили, що учасники спецоперації були тверезі”.

Водночас, як пише Укрінформ, т.в.о. голови Національної поліції Вадим Троян не вважає, що керівник столичної поліції Андрій Крищенко, який підписував наказ на виділення КОРДу для участі у спецоперації в селищі Княжичі під Києвом, причетний до того, що там сталося.

Виступ Юрія Луценка у парламентському комітеті щодо розлідування трагедії у Княжичах

Відеосюжет Генеральної прокуратури України

“Український репортер” розповідав про цю справу.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *