Приїхали до Ради за “своїм” Січеславом

Сьогодні, 7 лютого, на площі біля Верховної Ради мешканці Дніпетровської області влаштували агітаційний пікет з вимогою перейменувати область у Січеславську.

Народні обранці включили до порядку денного сесії це питання, а саме законопроект про зміни до Конституції щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. Депутати направили цей документ до Конституційного Суду.

За проект цієї постанови проголосувало 240 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Один з авторів законопроекту, позафракційний народний депутат Андрій Денисенко розповів у парламенті, що понад 60 громадських організацій звернулися до кожного з народних депутатів із закликом підтримати законопроект 9310-1.

“Це історичний компроміс. Щоб, з одного боку, сучасна концепція – Дніпро (місто. –Ред.) співіснувала з історичною концепцією, яка нас поєднує з добою Української народної республіки і з добою козаччини. Ні для кого не секрет, що Січеслав – це одна з історичних назв обласного центру, яка завжди друга в рейтингу після Дніпра, підтримується громадськістю, саме так називався тодішній губернський центр у добу Української народної республіки”, – сказав Денисенко.

Фото “Українського репортера”

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *