Занулення Трампа. Дональда можуть силоміць вивести з Білого Дому

Америка давно так не раділа, як 7 листопада 2020 року! Хiба що 8 травня 1945-го. Від океану до океану радісні люди висипали на вулиці, вітали один одного, на хайвеях зупинилися машини, сигналили від надміру почуттів – траси були заповнені танцюючими! Народ вітав перемогу Байдена. І, звичайно, поразку Трампа. Морок, що вкривав Америку чотири роки, розсіюється! Країна повертається в лоно цивілізації.

Українцям корисно буде зрозуміти цю радість, щоб не повторювати наших помилок! Серед жителів неньки, на жаль, шанувальників Трампа не набагато менше, ніж серед росіян або мешканцiв Брайтон-Біч. Невже радянськість-совковiсть незнищенна?! Ні, панове, країна, яка викотила гарбуза своєму демагогу, не повинна опускатися до захоплення нашим! Залиште це росіянам, тому вони і заслужили Путіна і тому він там вічний.

Демократія встояла, але насилу…

Слава богу, наш Трампутін програв – цього разу демократія встояла. І не варто сподіватися на його перемогу в судах, переграти вибори не вдасться. Для цього немає ані найменших підстав, як би Трамп ні звільняв чесних чиновників. Треба, до речі, подякувати виконувачому обов’язки міністра держбезпеки Чеду Волфу, який відмовився звільнити на вимогу президента главу Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) Крістофера Кребса.

Це федеральне агентство інформувало громадськість, що нинішні вибори були «одними з найбезпечніших в історії США», що «ніякого шахрайства з голосами виборців не було». Фактично це означає, що Трамп бреше про перемогу, яку у нього вкрали. Досить ознайомитися з технічними деталями наших виборів, щоб зрозуміти це. Заведений путінський апельсин продемонстрував свою необізнаність і в цій справі – навряд чи він взагалі голосував коли-небудь!

Компанія FairVote проаналізувала результат всіх перерахунків голосів в різних штатах США, починаючи з 2000 року. З’ясувалося, що в середньому вони приносять кандидатам не більше 430 додаткових голосів. Найбільший зареєстрований за останні 20 років результат склав менше 2600 голосів. Але в Мічигані різниця 146 тис., а у Вісконсині Байден випереджає Трампа на 20,5 тис. За даними останнього опитування агентства Рейтер і компанії Ipsos, 79% виборців, включаючи республіканців, вважають переможцем Байдена. Лише 13% заявили, що підсумки голосування ще не підведені, а 3% назвали переможцем Трампа.

Всі лідери світу, включаючи китайського, але виключаючи Путіна, привітали Байдена з перемогою. І те, що Трамп не здатний на джентльменські вчинки – це вже його проблеми. А мовчання російського тирана зайвий раз підтверджує той очевидний факт, що Трамп його креатура. Путін з Трампом демонструють повну відсутність політичної культури. Втім, у них і з іншими культурами (поведінки, мови, спілкування etc) величезний дефіцит.

Байдена чекає величезна робота, щоб повернути Америці велич

Трампісти втішають себе відносною невдачею демократів в Конгресі. Тим не вдалося виграти Сенат? Не страшно. Одіозний сенатор Ліндсі Грем, союзник Трампа, який спершу закликав не визнавати перемогу Байдена, незабаром заявив, що його слід допустити на брифінги розвідки. Джон Тьюн з Південної Дакоти також заявив про те, що Байден повинен мати доступ до секретних брифінгiв. Їх підтримав сенатор Роб Портман з Огайо, а також сенатор від штату Айова Чак Грасслі. Не треба вважати мікроскопічну перевагу республіканців в Сенаті чимось постійним і абсолютним – далеко не всi там настільки одіозні, як Московський Мітч. Багато хто тримає ніс за вітром і лишень варто Трампу забратися з Білого Дому, як їх перестане сковувати партійна дисципліна. Є надія, що корпоративний дух Сенату ще не вивітрився, незважаючи на розкол країни! Байден свій там на відміну від чужого політиці і політесу Трампа. Старий сенатор, який очолював комітет зовнішньої політики, прекрасно знає цю кухню, зберіг всі зв’язки і швидко знайде спільну мову з потрібними людьми.

До речі, одна з причин, яка допомагає легко розкривати брехню Трампа про фальсифікації виборів, полягає в тому, що прізвища кандидатів у президенти і в сенатори розташовані на одній сторінці бюлетеня. І якщо Трампа влаштовує підсумок виборів в Сенат, то він повинен визнати і свою поразку!

Але не визнає. I в Вашингтоні всерйоз обговорюють можливість того, що він відмовиться залишати Білий дім. Представники штабу Байдена назвали такий сценарій «малоймовірним», але уточнили, що за Конституцією США повноваження президента Трампа припиняються опівдні 20 січня 2021 року і після цього його перебування в резиденції глави держави стає незаконним. «Уряд Сполучених Штатів має достатню кількість можливостей для того, щоб із супроводом вивести порушника з Білого дому», – йдеться в заяві штабу обраного президента.

Важку спадщину залишає нам Трамп! Саме його непрофесіоналізм і безвідповідальність призвели до розгулу епідемії ковід в країні, а масові «трампінги» наприкінці жовтня, під час яких ніхто не носив масок і не дотримувався соціальної дистанції, погіршили ситуацію. Третя хвиля стає дев’ятим валом! З 6 листопада кількість нових випадків перевищує 100 тисяч на добу, а в п’ятницю 13 листопада сягла 187 тисяч! Причому прогнози найпохмуріші.

Лідирують в основному республіканські штати. Попереду Північна Дакота з приголомшуючим результатом: 83 тисячі iнфікованих на мільйон населення! За нею Південна Дакота, Айова, Вісконсин, Небраска, Юта, Міссісіпі, Алабама, Теннесі, Арканзас, Іллінойс, Луїзіана, Айдахо, Монтана і моя Флорида. За загальною кількістю попереду Техас – понад мільйон випадків! До речі, даним Флориди про смертність вірити не можна – в штаті при владі республіканці і вони змушують занижувати цифри смертності. Як в Росії. Реальні дані набагато вище. Трамп путінізував Америку і в цьому!

Зрозумілою мовою дефініцій

Ось що цікаво: визначення трампізм і трампісти з’явилися самі собою і миттєво. Розквітнувши незабаром до більш колоритних, але менш літературних. А ось обамістiв-обамівцiв або клінтоністiв-клінтоновцiв (язика зламаєш, поки вимовиш) в природі не водилося. Як і кеннедістiв або рузвельтівцiв. Але рейганісти були…

Так що справа не тільки в хльосткому німецькому прізвищi (Маркс – марксисти, але Гегель – гегельянці) – троцькісти теж цілком відповідали фонетиці, і не в невимовляємості або немилозвучностi спочатку. Так, цілком звучний бушизм відразу викликає посмішку і часто вся Америка веселилася над перлами американського Чорномирдіна. Справа в феномені і в його масштабі.

Трампізм став і політичним і соціальним феноменом, за нього в США проголосувало майже 73 мільони дорослих начебто людей, а в Росії відсоток підтримки ще вище! Так що Росія цілком заслужила свого вічного Путіна. Аристотель не дарма кваліфікував людину як політичну тварину – за Трампа це визначення заграло яскравими фарбами завдяки другій частині.

Так, трампізм став соціально-політичним явищем, як фашизм, з яким у нього чимало спільного. Як путінізм. І це дуже небезпечно. Люди, звертайте увагу на визначення! Будьте уважні!

Даєш молодь!

Поки на перерахунках голосів Байден забиває останній цвях в труну кар’єри Трампа, торкнемося питання важливого, питання майбутнього Америки. Виявилося, що трампутінська локшина швидкого приготування (про немочі Байдена і його лівацтво) повисла лише на розлогих вухах старшого покоління. Молодь виявилася розумнішою, вона не клюнула на таку примітивну пропаганду і серед виборців молодше 30 років за Байдена віддано вдвічі більше голосів, ніж за кремлівську маріонетку!

У трампізма немає майбутнього. Раболіпним республіканцям доведеться це врахувати. Врахував це, а також оцінив по заслугах масштаб дезінформації «Агентства інтернет-досліджень» Пригожина і Фейсбук. У жовтні він прихлопнув п’яту колону Путіна в США, яка масовано орудувала під вивіскою російськомовних євреїв, що підтримують Трампа. Це групи “Russian American Ashkenazi Jews” (15000 членів), “Patriotic Jewish Republicans” (8400), “Russian Speaking Americans for Trump 2020” (16500) і “Євреї Силіконової Долини і Сан Франциско, Об’єднуйтеся!” (“Jews of the Silicon Valley and San Francisco, United!”, 18600). Їх захисники скиглять про цензуру, але ФБ просто блокував їх пости,бо вони не витримували фактчекінга. А потім взагалі закрив групи.

Звичайно, більшість в них становили місцеві простаки і расисти, але політику і тон визначали російські боти. Як і в 2016 році на американський напрям кинули всі сили, кілька сотень мережевих бійців. Це багато, враховуючи, що найактивніші роблять 3-5 тисяч постів і коментiв на добу! Шкода, не ліквідували ці гнізда російських тролів і їх місцевих посібників хоча б кількома місяцями раніше.

Lock him up!

Зараз Трамп займається дрібними і великими капостями і робить все, щоб очорнити наступника і утруднити передачу влади новій адміністрації. У своїх посланнях і виступах він постійно апелює до патріотизму, але це звичайна його демагогія, інтереси Америки його абсолютно не хвилюють. І знаєте, це навіть непогано! Він доведе Байдена до того, що той порушить традицію спускати на гальмах справи колишніх президентів і вдаватися до помилування.

Трампа категорично не можна прощати! Занадто багато він накоїв, занадто великої шкоди Америці завдав. Експерти-юристи вважають, що навіть при найактивнішому та вмілому захистi перед Трампом стелиться доріжка до в’язниці неминуче найпізніше наприкінці 2022 року. «Захоплюючий дух» термін! Не з одним нулем. Занадто багато серйозних справ на ньому висить. Що ж, це буде закономірним завершенням його кар’єри і корисним застереженням новим пройдисвітам.

 

Юрій КІРПІЧОВ, США

 

 

 

 

На цю тему:

Ніхто не думав, що дрібна пітерська моль може визначати долю Америки. США перед виборами

Like

Юрiй КІРПІЧОВ

Спеціальний кореспондент "Українського репортера" в США


1 коментар до “Занулення Трампа. Дональда можуть силоміць вивести з Білого Дому

  • 16.11.2020 о 14:43
    Permalink

    Igor Aizenberg
    Доброго времени суток всем Друзьям. Об основных событиях, находившихся в центре внимания в США в течение последней недели.
    * Сначала очень коротко о самых последних новостях, а потом о первых политических итогах выборов.
    – В пятницу суды в Пенсильвании отклонили 5 из 6 исков представителей Трампа о мнимой фальсификации выборов в этом штате ввиду отсутствия каких-либо доказательств такой фальсификации. Один иск был удовлетворен (и это пока, судя по всему, единственный из многочисленных исков представителей Трампа, который был удовлетворен), в результате чего были исключены из подсчета почти 9 тысяч посланных по почте бюллетеней, поскольку на конвертах, в которых они пришли, отсутствуют или почтовый штемпель с датой (привет почтовой службе, ну недаром же ее так старались дезорганизовать), или адрес отправителя, или имя отправителя, или комбинация разных из этих трех вещей. Впрочем, это Трампу в Пенсильвании никак не поможет, Байден опережает Трампа на 65,503 голоса после обработки 99% бюллетеней, и преимущество Байдена может только вырасти по мере обработки оставшихся бюллетеней.
    – Суды отклонили также иски представителей Трампа в Мичигане и Неваде о фальсификации выборов ввиду отсутствия доказательств.
    – Две юридические фирмы, которые сотрудничали с штабом Трампа в деле оспаривания результатов выборов, отказались в пятницу от дальнейшего сотрудничества ввиду полной бесперспективности этой работы, поскольку штаб Трампа требует подавать иски, не снабжая их никакими доказательствами, в результате иски сходу отклоняются судами. Представлять доказательства нарушения своих прав или нанесения ущерба – это обязанность заявителя при подаче гражданских исков. После отказа юридических фирм от дальнейшего сотрудничества Трамп поручил Руди Джулиани возглавить дальнейшую подачу исков по оспариванию результатов выборов. После этого, если у кого-то и могли быть сомнения и опасения по поводу дальнейших судебных исков, сейчас, по-видимому, можно успокоиться. Быть пиар-адвокатом, выступая на телеканалах, собирать компромат на соперника своего друга при помощи агента российской разведки Деркача, быть незаконным куратором политики в отношении Украины и быть реальным адвокатом кандидата в президенты в суде по делам о выборах – это очень разные вещи. Впрочем, Джулиани никак не преуспел ни в одном из указанных занятий, не преуспеет он и в качестве адвоката в судебных тяжбах о мнимых фальсификациях.

    Відповідь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *