Ніхто не думав, що дрібна пітерська моль може визначати долю Америки. США перед виборами

Скоро вибори президента США. Цього разу від них залежить дуже багато, це вже не просто зміна чиновника номер один, а вибір майбутнього Америки – чи залишиться вона великою країною чи покотиться по похилій.

Свій бюлетень з голосом за Байдена я відіслав на ділянку ще два тижні тому і тепер з великими надіями і чималими побоюваннями очікую 3 листопада.

Юрій КІРПІЧОВ

Небачено напружена зараз ситуація в Америці! Вона стала закономірним підсумком правління Трампа, підходить до своєї кульмінації і час вже торкнутися теми гострої, але для українців важливої і цікавої.

Так, я можу йти на ризик та писати гостро, бо Трамп, як Гітлер свого часу, скасував химеру толерантності.

От i питаю: чому «російська вулиця» Америки в більшості за нового фюрера? У тому числі українці? Адже очевидно, що він неосвічений, малограмотний хам, що він брехливий, безчесний, поганий бізнесмен з мільярдними боргами, шахрай, який краде гроші у хворих на рак дітей, шанувальник диктаторів і сам схильний до авторитарності, оточує себе такими ж аморальними типами і т.д. і т.п. Абсолютно одіозний персонаж!

Але «нашим» він до серця. Чому? Та тому що самі такі. Колись Дантон відмовився їхати в еміграцію, сказавши, що батьківщину не понесеш на підошвах черевиків. Він був неправий. Батьківщину – так, не забереш. Але рідного бруду скільки завгодно. Всі перераховані «якості»Трампа були необхідні для успіху в покинутих «нашими» радянських і пострадянських палестинах. В цілому вони характерні для радянського менталітету або як його зараз називають коротко – для совка.

Чим саме характерні «наші»? Не буду нариватися на відомі звинувачення, просто наведу гучні в Фейсбуці тези Наума Альпера (Naum Alper) –прізвище дозволяє йому різкі висловлювання. Не всі 22 тези наведу, оскільки багато їх до суто американської кухні, а найважливіші для розуміння даного неприємного феномена. Який стосується і тутешніх українців. До речі, всіх з СРСР і країн, на які розпалася ця імперія зла, в США узагальнено називають російськими, посміюються над ними і дивуються ім.

Наум пише, що історію світу вони знають за радянськими підручниками і то погано. Як і дикий Трамп, який вважав Україну частиною Росії. Історію Америки і особливо історію боротьби євреїв і інших меншин за права людини практично не знають і тому відокремлюють себе від інших меншин, зараховуючись до білих (мова про євреїв, що складають більшість російськомовних іммігрантів). Диктаторський радянський режим вперто вважають соціалізмом, як і будь-які дії, спрямовані на поліпшення становища народу, на зменшення різниці між багатими і бідними. Незважаючи на те, що в США соціальне розшарування за останні 40 років зросло багаторазово.

Належачи в бiльшостi до середнього класу, вони чомусь захищають зниження корпоративних податків, тобто годують жируючих топ менеджерів, що обжерлися призначеними самим собі зарплатами і бонусами. При цьому абсолютно не віддають собі звіту в тому, що класичний капіталізм власників епохи Айн Ренд давно вже канув в лету. Багатьма найбільшими компаніями Америки розпоряджаються топ-менеджери, а оскільки середній термін їх служби менше 5 років в одній компанії, то в основному вони стурбовані тим, як набити свої кишені сьогодні и влаштувати «золоті парашути».

Участь у політичному житті Америки «наші» беруть виключно за столом з пляшкою і закускою. Незважаючи на зростання числа антисемітських витівок, переконані в тому, що вони – білі і це їх не стосується. З тієї ж причини в боротьбі за права людини участі не беруть. Це для меншин. Ніяк не розпрощаються з жагою сильної руки. Декларують себе євреями, але голосують за партію, яка в сенаті не має жодного єврея. Вони у демократів, яких нашi культурально звуть лiберастами и дерьмократами!

Гарячі противники диктатури, але диктаторські замашки Трампа вітають, сліпо вірять будь-якому слову свого фюрера і всі як один – затяті прихильники Республіканської партії. Ізраїль зі слів таких же тамтешніх колишніх співвітчизників бачать монолітною масою, що підтримує Нетаньяху і рветься знищити всіх арабів. Що категорично не відповідає дійсності. Впевнені, що якщо прибрати програми соціальних допомог (велфер), то людей, що “сидять” на них, неосвічених, unemployable (непрацездатних), ненадійних, хтось візьме на роботу. Ототожнюють бідність з афроамериканцями і впевнені, що на велфері в основному чорношкірі, хоча насправді білих 50%, а чорношкірих близько чверті.

Не володіють економічним поняттям unemployable (непрацездатний). Не розуміють, що роботодавцю потрібні надійні люди, які хочуть працювати, які ходять на роботу щодня і якщо необхідно, працюють 10-12 годин. Решту роботодавцю вигідніше утримувати на велфері. Не знають і не хочуть знати, що більшу частину боргів Америки створили республіканці, починаючи з Рейгана і Буша, які в сумі почетверили борг. А їх нинішній фюрер за 4 роки додав до боргу 7 трильйонів.

Ненавидять політкоректність і з задоволенням використовують N-word, забуваючи про те, що не називати євреїв жидами це теж політкоректність. Впевнені, що проживши частину свого життя в умовах глибокої інформаційної ізоляції в СРСР, пізнали якусь велику істину, невідому в нормальному світі. І готові пояснити будь-якому американцеві, від сусіда до президента, що таке свобода і що пора вже всіх ліберал-свободо-рiвноправолюбiв терміново посадити, вигнати і заборонити.

І подивіться на натовпи татуйованих «інтелектуалів», які збираються на мітинги фюрера. З ким ви? З ними? Так. Не дивно, що вони голосують разом зі скінхедами, білими супрематистами, антисемітами, расистами і іншим непотребом. Тобто, будучи професійно доволі вивченою масою, політично «наші» абсолютно безграмотні, як і ті 30% американців, з якими вони в одному культі.

Що можна сказати з приводу цих пунктів? Дещо можна додати, дещо уточнити і розширити, але в цілому – в яблучко. Уточнимо лише: в Сенаті на даний момент вісім євреїв. І серед них – жодного (!) республіканця. Сім демократів і один незалежний – палкий Берні Сандерс. У палаті представників 17 євреїв. І серед них лише один республіканець, інші демократи. 70% американських євреїв за демократів. Так хто у нас тут антисеміти? До речі (точніше, зовсім недоречно), при Трампi в США різко зросла кількість антисемітських витівок…

На жаль, американських українців це також стосується, трампістiв і серед них більшість. Нічого не поробиш, вони теж вихідці з совка. Хоча зовсім неважко озирнутися, подумати і зрозуміти, що при Обамі такого не було. Ні протестів, що охопили всю Америку, ні розколу і ненависті, ні грабежів і масового повалення пам’ятників, ні загального пошкодження моралі і занепаду культури, ні падіння міжнародного авторитету великої країни, ні краху економіки, ні розгулу пандемії і сотень тисяч смертей від ковід, ні підриву інститутів демократії, ні..

Перераховувати лиха і проблеми можна довго і все це приніс Трамп. Він обіцяв ліквідувати бюджетний дефіцит – той виріс вчетверо! Він балакав про скорочення державного боргу – той перевищив ВВП США. Він обіцяв перемогти Китай в торговельній війні? Замість перемоги Америка отримала розорення фермерів. Ринки збуту зникли, $28 млрд. грошей платників податків пішли здебільшого великим латифундистам, а не традиційним сімейним фермам, ті в кризі, змушені продавати свої землі і в результаті Америка втрачає ще одну зі своїх традиційних опор.

Трамп лякає нас соціалізмом, який чомусь неодмінно настане при Байденi? Гм. З чого б це? З того, що повторює він один в один темники контори кухаря Путiна? Бандюка Пригожина?Що ж, тут багато хто працює на контору, починаючи, наприклад, з Леона Вайнштейна, який співпрацював з Собчаком і курирував його фонд в США, а зараз рве тільник за Трампа. Але смішно: Байден заплатив $3,7 млн. податків в минулому році, тоді як заводний путінський апельсин всього… 750 доларів! І хто, як не Трамп будує корпоративний соціалізм для багатих, залишаючи всю красу дикого капіталізму для бідних?

До речі, про російські зв’язки Трампа: відомий юрист (він був головою Верховного суду однієї з республік СРСР, потім працював в Москві і в США) писав мені, що один з клієнтів його колег, пов’язаний з “Крокодилом”, розповідав про хабарі в два з гаком мільйона доларів, отримані Трампом за корону Міс Всесвіт для Оксани Федорової, протеже “Крокодила”. Це зловісне земноводне – великий пітерський кримінальний авторитет, який постав при Путіні і пов’язаний з ним. Доктор наук, між іншим – така вже путінська Росія. Але, судячи з усього, контора взяла Трампа на гачок ще раніше.

Хто ж думав, що дрібна пітерська моль може визначати долю Америки!? Так, шанси Байдена ростуть i розцінюються як 88 до 12, що вселяє надію, але мораль республіканців впала так низько, що можливі махінації з їх боку. Наприклад, в Каліфорнії вони вже ставили фальшиві ящики для бюлетенів і всіляко спекулюють на підрахунку голосів. Навіть свого кандидата до Верховного суду поспішають проштовхнути з цією метою в порушення домовленостей. Ця партія все більше нагадує корпорацію із захоплення і експлуатації влади – типу «Єдиної Росії». Нас лякають міфічним соціалізмом, але в реальності Трамп советизує Америку!

Господи, спаси і збережи нашу державу!

Юрій КІРПІЧОВ, США

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *