Співачка Катерина Малицька відкрила сімейний рецепт куті, який передається із покоління в покоління

У кожній українській родині є свої традиційні страви практично не змінні багато століть, а у період Різдвяних свят основною стравою залишається  – Кутя. Сьогодні – другий Святвечір. Катерина поділилася своїм рецептом куті, який передається у їхній сім’ї із покоління в покоління.

«Пропоную Вам рецепт від своєї бабусі, я ще змалку чула про нього, а потім перейняла та почала готувати сама, отже нам потрібно:

-300 грам пшениці

-Мак

-Горіхи

-Мед

-Ваніль за бажанням

Подрібнені горіхи додаємо до вареної пшениці (можна варити до готовності, або ж залишити у гарячій воді на 2-3 години). Мак заливаємо окропом, потім зливаємо і перетираємо в макогоні, з’єднуємо з пшеницею та горіхами, додаємо туди воду з медом та ванільним цукром. Готово! Пікантності цій страві додає ваніль, яка відкриває ще краще смак маку», – ділиться артистка.

А ще розповідає, що важливим у процесі приготування є сам посил та чисті духовні намірення людини, яка готуватиме її. Саме 18 січня Катерина, приготувала кутю, вкотре консультуючись телефоном з бабусею. Також співачка зауважує, що ця кутя має бути рідкою, не як «каша». Також важливо вибрати правильний сорт пшениці, таким за родинним рецептом вид «Арнаутка».

Катерина Малицька бажає у сьогоднішній Святвечір усім смачної куті і щасливого року та вітає читачів “Українського репортера” та всіх українців колядою: https://www.youtube.com/watch?v=X0IMsnk3TJA&list=OLAK5uy_kubGfEnK1pygOHc_rQ4cdO8e8xtpZbjYE

Посилання на соціальні мережі артистки:

Facebook: https://www.facebook.com/kateryna.malytska/

Instagram:https://www.instagram.com/katerynamalytska/

Youtube: youtube.com/c/КатеринаМалицька/about

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *