Верховна Рада сьогодні розгляне у першому читанні Держбюджет-2020

Верховна Рада 18 жовтня розгляне у першому читанні проект Закону про Державний бюджет України на 2020 рік. Також, пройде перша у Верховній Раді ІХ скликання “Година запитань до уряду”. Вона буде присвячена питанням оборони. 

Про це йдеться у Порядку денному пленарного засідання на 18 жовтня.

Запланована доповідь заступника голови Комітету з питань бюджету Олександра Трухіна.

Перед депутатами виступлять заступник міністра фінансів Юрій Джигир та голова Рахункової палати Валерій Пацкан.

Нагадаємо, 20 вересня Кабінет міністрів у ході засідання парламенту представив проект державного бюджету на 2020 рік з доходами 1,08 трлн. грн. і видатками 1,17 трлн. грн.

Бюджет на 2020 рік Верховна Рада прийме не пізніше 1 грудня.

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що депутати знайшли недоліки в проекті закону «Про державний бюджет України на 2020 рік». Зокрема, викликає питання співвідношення мінімальної заробітної плати і мінімального споживчого рівня.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук розраховує на прийняття Верховною Радою державного бюджету на 2020 рік у листопаді.

Крім того, заплановано розгляд у першому читанні законопроєктів №2144 “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України”, №2168 щодо формування державної політики у сфері праці, трудових відносин, зайнятості населення та трудової міграції, №1155 “Про внесення змін до Лісового кодексу України щодо встановлення мораторію на суцільну вирубку лісів та зелених насаджень”, №1170 “Про державне регулювання у сфері мийних засобів”, №2189 “Про внесення змін до закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад” (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій громад Автономної Республіки Крим, областей)”.

Депутати також планують ратифікувати угоду між урядами України та США для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США “Про податкові вимоги до іноземних рахунків” (FATCA), а також у зв’язку з цим внести зміни до деяких законів.

Порядок денний на засіданні у п’ятницю також передбачає розгляд законопроєкту №2066 “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення системи поводження з небезпечними відходами”.

Like

Редакція

Редакція “Українського репортера”


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *